У Луцьку стартував опалювальний сезон

19:38, 7 жов. 2019
 
У Луцьку стартував опалювальний сезон

За словами головного інженера державного комунального підприємства «Луцьктепло»Володимира Біньковського, відсьогодні тепло подали у соціальні заклади міста, які подавали на це відповідні заявки.

На термометрі в одному із класів НВК-ліцею № 22 Луцька – 18 градусів. Директорка закладу Лариса Кучер каже: у школі опалення не вмикали. Найхолодніше, з їх слів, на першому поверсі у холі, де по обидва боки вхідні двері та в коридорах. Там стоять старі дерев’яні вікна. У навчальних класах, де сучасні метало-пластикові вікна, температура не опустилась до критичної,  - каже директорка.

Лариса Кучер, директорка НВК І-ІІІ ст. №22 – ліцею м. Луцька:Пів 8 ранку тут було досить комфортно порівняно з температурою на вулиці. Але, коли вже відкрили двері щоб зайшла школа, то відповідно маса холодного повітря зайшла в школу. Але в класах більш-менш комфортна температура, нормальна для навчання”.

У навчальних закладах обласного центру опалення поки не вмикатимуть, розповів головний інженер державного комунального підприємства «Луцьктепло» Володимир Біньковський. За його словами у міському управлінні освіти нині готують перелік закладів, де в першу чергу необхідно подати тепло. Згодом на підприємстві вирішуватимуть чи є можливість це зробити нині.

Володимир Біньковський, головний інженер ДКП «Луцьктепло»:Подано теплоносій для централізованого опалення на другу лікарню міську. Практично вже зараз розповітрено систему і подано тепло на обласну дитячу лікарню. Йде підготовка системи опалення по поліклініці по Відродження, 15. і є відношення вже з “Будинку малютки” це вулиця Кривий Вал, 13,б. Там вже надано відношення із графіком подачі теплоносія”.

Тепло подали до Луцької міської клінічної лікарні. Напередодні у закладі  температура в приміщенні впала до 17 градусів, розповів заступник директора з технічних питань Іван Бродський. У п’ятницю керівництво лікарні подало заявку до підприємства «Луцьктепло».

Іван Бродський, заступник директора з технічних питань Луцької міської клінічної лікарні:Приблизно доба потрібна для того щоб вся система прогрілася і в лікарні встановилася оптимальна комфортна температура. - це яка? - 22-23 градуси. 7 поверхів, лікувальний корпус, адміністративний корпус, операційні, стерилізація, господарчі корпуса, гараж пральня”.  

Заявок на подачу теплопостачання до житлових будинків поки не надходило, каже Володимир Біньковський. За його словами, через прогнозоване потепління нині подавати тепло у будинки лучан недоцільно.

Володимир Біньковський, головний інженер ДКП «Луцьктепло»:Наші котельні квартальні об’єднані по дві в одну систему. Зараз всі котельні працюють ще в літньому режимі для гарячого водопостачання. Щоб перевести котельні на зимовий режим роботи, треба мати по кожній котельні відповідний об’єм споживачів теплової енергії”.