На Волині зафіксували досягнення, яке потрапило в Книгу рекордів України

18:12, 2 жов. 2019
 
На Волині зафіксували досягнення, яке потрапило в Книгу рекордів України

Автор рекорду - майстер мініатюр Володимир Ящук, який понад 40 років займається створенням мікрокорабликів у скляних пляшках. Диплом про це умільцеві вручив представник Книги рекордів України Віталій Іваницький. Нагородження відбулось в одному із виставкових залів Луцька.

Рекорд майстер Володимир Ящук отримав за «Створення оригінальної колекції мініатюрних моделей вітрильників у скляних пляшках, виготовлених із природних і штучних матеріалів, з використанням 15-ти видів кріплень і авторською технікою майстра».

Віталій Іваницький, представник Книги рекордів України: “Книга рекордів України має за честь нагородити його за ті кораблики, які він виготовляє, за унікальну майстерність і авторське втілення цієї майстерності. За рік діяльності Книги рекордів України на Волині це вже 8-й рекорд, що характеризує, що наші волиняни є цікавими і мають можливість подавати свої рекорди, які не тільки популяризують наш волинській край, але й нашу Україну.”

Зі своєї колекції майстер Володимир Ящук привіз на виставку 191 кораблик у скляних пляшках.

Володимир Ящук, майстер мініатюр: “Біля 70-ти кораблів з різних цікавих речей, таких як ребра карася, павутинка є, скло електроламп, пелюстки квітів, листки дерев, а найбільш непідходящий для вітрил, напевно це жовта шкірка з ядра горіха, я її в книжці висушив і зробив вітрила, я ще думаю треба буде ще один такий стелаж «Фантазія» зробити.”

Серед тих, хто прийшов на відкриття виставки - дружина майстра Катерина Ящук.

Катерина Ящук, дружина майстра: “Я дуже рада за нього, що він досяг, бо ми дуже довго до цього йшли, пережили багато митарств, і операція і одна і друга. Я щиро молилася, щоб він ще жив, ще був з нами і дарував свою творчість людям. Дуже боляче переносила, бачите от він зараз на одній нозі, це вже два роки, але він так до всього позитивно ставиться, до життя, боєць такий знаєте.”

Студентка Ангеліна Климчук дізналася про виставку з соцмереж. Каже, на власні очі захотіла побачити кораблі у бутлях.

Ангеліна Климчук, студентка: “Найбільше вразив мене кораблик створений з вітрилами з волосся самого Володимира, бо ще уявити з листя винограду, чи листя цибулі я могла собі уявити такі кораблики, а до того, що фантазія доведе його до того, що він створить вітрила зі свого волосся, це мене вразило і дійсно людина віддає не тільки свою душу, але й частинку свого тіла.”

Виставка корабликів на 5-му поверсі центрального універмагу триватиме до 6 листопада.