На Волині готуються до осіннього призову

15:48, 25 вер. 2019
 
На Волині готуються до осіннього призову

У Волинському військкоматі розпочали підготовку до осіннього призову на строкову службу, що стартує з 1-го жовтня. Спеціалісти військово-лікарської комісії оглядають призовників. Сьогодні до обласного військкомату приїхали хлопці з Ківерцівського, Рожищенського районів та Нововолинська. 23-річний ківерчанин Ілля Озоровський каже, що після університету працював за кордоном.

Ілля Озоровський, призовник: «Маю депортацію, якщо чесно казати. Вже змушений тут перебувати рік часу, і вже той рік часу, думаю, армія більше дисциплінує. Поки не знаю, що мене очікує – це певне випробування. Хочеться себе побачити в різній стихії, це цікаво. «

19-річний Віталій Пархомчук із Літогощі Рожищенськрого району розповів, що проходить медкомісію, бо хоче служити у Нацгвардії.

Віталій Пархомчук, призовник: "Йду на контракт, бо хочу служити у Нацгвардії, 3 роки. Нормальна вакансія, так само, зарплата, є якась перспектива, в принципі. Вдома рахуюся, служу, буду, як на роботі.»

Голова військово-лікарської комісії Анатолій Рудь каже, що з 230 призовників, яких оглянули, 28 хлопців мають проблеми зі здоров’ям, їх відправили на дообстеження.

Анатолій Рудь, голова військово-лікарської комісії: «Це як і серцево-судинні захворювання, патологія хребта, неврологічна патологія, патологія зору, скеровані на додаткові обстеження в обласні лікувальні заклади. Після цього буде прийняте експертне рішення.»

Представник 80-ї десантно-штурмової бригади Богдан Яблуновський каже, що до хлопців, які захочуть у них служити, є особливі вимоги.

Богдан Яблуновський, представник 80-ї десантно-штурмової бригади:«Вимагається певна категорія людей з фізичним розвитком, відважністю. Особливість десантно-штурмових військ – це стрибки з парашутом. Тому, йдучи в цей рід військ, військовослужбовці повинні розуміти, що це таке.»

Заступник обласного військового комісара з питань призову Юрій Кучер каже, що від Волині на службу має піти близько півтисячі юнаків. Точну їхню кількість у Міноборони ще не визначили.

Юрій Кучер, заступник обласного військового комісара: «Переважна більшість піде служити в ЗСУ та інші військові формування – Нацгвардія, Держдприкордонслужба та Державна спеціальна служба транспорту – 136 волинян. З них до Нацгвардії 120, в них буде можливість служити в Луцьку, також в Луцьку у Повітряних Силах.»

Призову підлягають хлопці від 18 до 27 років. Згідно з Указом Президента, нині на строкову службу йдуть з 20 років.

Юрій Кучер, заступник обласного військового комісара: «З 18 вони також можуть проходити військову службу. Є така практика, що їх доводиться шукати-ловити, тому що громадяни не звикли виконувати закон України.»