У Луцьку оновини центральну бібліотеку для дітей

17:19, 24 вер. 2019
 
У Луцьку оновини центральну бібліотеку для дітей

 Бібліотека- студія «Дім»  сьогодні запрацювала у Луцьку. Так відтепер називається центральна міська книгозбірня для дітей. Після капітального ремонту тут облаштували місце для дозвілля дорослих і малих.

Майстер-клас «Моє улюблене хобі» - перша подія в оновленій центральній бібліотеці  для дітей. Після ремонту у книгозбірні облаштували студію «Дім». Читання книг тут поєднуватиметься із цікавим дозвіллям, каже бібліотекарка Ірина Гаджиєва.   Сьогодні виготовляти іграшки з текстилю,  однолітків навчала Ілона Обідіна.

Ілона Обідіна, школярка: «Мені дуже приємно, що мені дали таку можливість розказати про своє хобі, для мене це велика честь, я часто ходжу до цієї бібліотеки, люблю читати, подобається, як її оновили.»

Ірина Гаджиєва, провідна бібліотекарка «Бібліотеки-студії «Дім»: «Наша бібліотека переформатувалася з суто дитячої бібліотеки в бібліотеку «ДІМ», тобто дорослим і малим, тут будуть майстер- класи, різні навчання.»

Лучанка Марина Кобець розповідає: часто буває в бібліотеці. Каже: читання корисне  не лише дітям, а й дорослим.

Марина Кобець, відвідувачка бібліотеки: «Після 25 років тільки 2 відсотка людей навчаються, а вчитись можна не лише через тренінги, а й через читання.»

Анастасія Нурітдінова, відвідувачка бібліотеки: «Я люблю читати, там можна дізнаватися багато корисного, мама читала, коли вчилася, я прийшла з братом, нас 4, менші люблять слухати, як я читаю.»

Вихованці одного з дитсадків міста нині зустрілися у  бібліотеці з луцькою авторкою Наталією Гуркіною. 5-річному Богдану, каже,  тут сподобалось.

Богдан Поліщук, відвідувач бібліотеки: «А ти раніше бував в бібліотеці? Так, з мамою і татом,  я чекав маму і тата, поки вони проголосували, а сьогодні  сподобалось…коли розказували казку.»

Зі слів Юлії Аркушин, луцька бібліотека розширює можливості для відвідувачів. Тут можна пограти ігри, їх у фондах - більше двох сотень.

Юлія Аркушин, бібліотекарка «Бібліотеки-студії «Дім»: «Грають і Морський бій, і Монополія, інтелектуальні ігри дуже популярні, є люди, які приходять просто пограти, а потім ми їм пропонуємо книгу.»

Керівниця бібліотеки Ніна Бочарова розповідає: капітальний ремонт у закладі тривав майже рік. Облаштували читальні та ігрові зали, мистецький простір, кінозал, релакс - кімнату із сенсорними матеріалами для дітей з особливим потребами.

Ніна Бочарова, заступниця директорки міської централізованої бібліотечної системи: «Інтерактивна дошка - єдина  в бібліотеках Луцька. Тепер без цього обладнання неможливо,  це місце для роботи і відпочинку, можна творчо розвиватися.»

Зі слів Ніни Бочарової, ремонтували центральну бібліотеку для дітей  коштом міського бюджету, на роботи витратили 3 з половиною мільйони гривень.