Як почуваються пацієнти військового госпіталю після пожежі?

15:47, 20 вер. 2019
 
Як почуваються пацієнти військового госпіталю після пожежі?

18-тьох пацієнтів з військового госпіталю евакуювали до обласної клінічної лікарні, 21-го – до Луцької міської лікарні, 6-х – до обласного госпіталю ветеранів війни. Наталія Корець – військова 39-го зенітно-ракетного полку. В госпіталі вчора перенесла операцію на нозі. Цієї ночі її разом з 20-а іншими пацієнтами військового шпиталю евакуювали до міської лікарні Луцька. Розповідає: коли почалась пожежа, почула сильний тріск.

 Наталія Корець, пацієнтка: « О другій годині ночі почався ніби вибух салютів. Всі подумали, що це салют і ніхто не звернув спочатку уваги. Дим з даху, пішов вогонь. І почали кричати: пожежа! Документи хапали, хто в чому, хто як, лежачих почали виносити».

 Лучанин Віктор Дудчак – ветеран військової служби. Каже, в момент займання він не спав.

Віктор Дудчак, пацієнт: « Дуже старий госпіталь. Що могло статися – не знаю. Багато хто каже, що електрика, але ми виходили – електрика скрізь, вікна горіли, елекртрика працювала».

 Андрій Тимовський - військовий 14-ї бригади, він – з Хмельницького. У госпіталі позавчора переніс операцію на нозі.  З клінічної лікарні Луцька його переводять до  Львіського військового шпиталю.

 Андрій Тимовський, пацієнт: «Забігла медсестра і почала будити. Відразу речі деякі закинув і пішов. Окуляри, все там. – А документи? – Паспорт у мене в частині, а військовий квиток – там все залишилось. У вас, крім халата, щось є? – Ні, от все, що є, то є».

 Зі слів заступника директора міської клінічної лікарні Володимира Шендибила, ліками пацієнти, переведені з військового госпіталю, забезпечені.

 Володимир Шендибило, заступник директора Луцької міської лікарні: «Всі пацієнти в стабільному стані, їм була надана допомога, проводиться лікування згідно профілю. Частина військовослужбовців протягом цих днів будуть переведені в інші військові госпіталі всі інші цивільні, військові пенсіонери будуть закінчувати лікування в нашому закладі».