Поблизу Луцька затримали підозрюваних у вбивстві

19:50, 19 вер. 2019
 
Поблизу Луцька затримали підозрюваних у вбивстві

Сьогодні у селі Струмівка Луцького району поліцейські затримали 2-х чоловіків, які можуть бути причетними до вбивства 46-річного чоловіка. Нагадаємо, тіло вбитого з вогнепальним пораненням у голову знайшли 17 вересня у лісі на околиці Ковеля.

 Про зникнення 46-річного Володимира поліцію повідомила його співмешканка, - про це розповів речник Нацполіції в області Віктор Гомоль.

 Віктор Гомоль, речник Нацполіції Волині: “В результаті заходів, проведених поліцією, було знайдено тіло чоловіка із вогнепальним пораненням в голову. За фактом умисного вбивства поліцейські розпочали кримінальне провадження.”

 Тіло вбитого знайшли в сотні метрів від місцевого кафе, яке нині не працює. Ярослав Баховець працює копачем. Він відкопував тіло вбитого на прохання поліції.

Ярослав Баховець, копач: “Це просто як-небудь, аби приховати і все. Я скажу, що вони не старалися. Їм було дуже важко це зробити, бо коріння дерев заважало нормально викопати яму. Вони прикопали і все. – Ви думаєте, їх було кілька? – Я скажу, ми несли ту людину – вона була дуже важка. Одна людина там би не впоралася.”

 Це – будинок у селі Довгоноси, де мешкав убитий. Територія обгороджена високим парканом, над ним – колючий дріт. Біля будинку наша знімальна група зустріла двох жінок. Говорити про вбивство з журналістами вони відмовилися. Сусіди Володимир та Гання Мажули розповіли, що загиблого Володимира тут бачили часто. Він працював на власників обійстя.

Володимр Мажула, сусід: “ Жив у них там Володимир, він весь час робив. Як почали будувати, він спеціаліст, увесь час робив як робітник.”

 Гання Мажула, сусідка: “Туди ніхто не ходить, там зачинено, відкриваються ворота і все зачинено. Ніхто не ходить, ні сусіди, не признають нікого. Там лише машини заїжджають, приїжджають.”

 Голова Люблинецької сільської ради Наталія Сіховська каже, що померлий не був зареєстрований у громаді.

 Наталія Сіховська, голова Люблинецької сільської ради: “ Повідомили, що це мешканець Довгоносів – були здивовані, нічого не відомо. Якби він був уродженець і проживав постійно – можливо, ми б щось і знали. Він ковельчанин, чи хто. Зняв квартиру чи хату, то ми не знали.”

Під час оперативно-розшукових заходів поліцейські затримали двох чоловіків, які можуть бути причетними до вбивства, - каже Віктор Гомоль. Це сталося сьогодні враці у Струмівці Луцького району. Очевидці затримання розповіли таке:

 Галина, продавчиня: “ Десь може 11 година. Туди поїхала міліція. Одна машина. Казали, що когось доганяли. А кого не знаю. Затримали там біля кільця. В масках були хлопці. Стрілянини не було. Не чули ми.”

 Ігор, працівник шиномонтажу: “Бачили стояли дві машини. Все. Які машини стояли. Це поліцейські машини? Так.”

 Віктор Гомоль, речник Нацполіції Волині: “Наразі тривають першочергові заходи, спрямовані на розкриття цього злочину. В тому числі і обшуки, найближчим часом ми дамо з цього приводу більш докладну інформацію.”