Пенсіонери з 40-го кварталу Луцька кажуть: незадоволені тролейбусним сполученням

17:38, 18 вер. 2019
 
Пенсіонери з 40-го кварталу Луцька кажуть: незадоволені тролейбусним сполученням

Пенсіонерка Анна Потайчук каже: незадоволена графіком руху  тролейбусів під номерами 1 та 2. Розповідає: з 9-ї  до 16-ї години вони не доїжджають до кінцевої зупинки –  КРЗ.

Анна Потайчук, пенсіонерка: «Не заїдеш в поліклініку, лікарню, дитячу лікарню, це ми їздимо 2-ю,отакого холоду інваліди, діти».

Тролейбуси «одиничка» та «двійка»  денної пори  розвертаються на кільці в районі вулиці Гордіюк. Зі слів Анни Потайчук, аби дістатися до зупинки, люди двічі змушені перейти дорогу з інтенсивним рухом.  Аби швидше дістатися другої поліклініки,  їдуть з декількома пересадками, - розповідає пенсіонерка. 

 Анна Потайчук, пенсіонерка: «Їдемо на Соборності, сідаємо на 15 і так люди добираються».

Ростислав Микула, лучанин: «Мене, наприклад, влаштовує, мені треба йти однаково до тієї чи цієї зупинки. Більш-менш краще зараз, ніж колись ходила 9- 8-ка

Графік руху тролейбусів, що курсують за першим і другим маршрутом, змінили з початку літа, розповів водій Олександр Ліснічук.

Олександр Ліснічук, водій тролейбуса: « 3 рейси робимо в день, навіть 4 на КРЗ і 3 до Гордіюк, поки  люди на роботу на крз, то ми їздимо на крз, а вдень 12 і 5 йдуть на крз, 8 хвилин між 2-ками».

 Це зупинка на вулиці Конякіна. Про незручності  з розкладом  руху тролейбусів говорять Лідія Работай і Леся Олійник, вони  чекають на громадський транспорт.

 Лідія Работай, лучанка: «Усе життя ходили тролейбуси, я в лікарню з 2 ногами, поки дойду, а він розвернувсь і поїхав».

Леся Олійник, лучанка: «От прийшли, по графіку 5 і 12 мали бути, їх немає, це півгодини чекати. Здебільшого їздите тролейбусами? Так, нам  маршрутками дорого».

 У Луцьку є  інші мікрорайони, до яких не можна доїхати тролейбусами, каже лучанка Людмила Губій. Як приклад називає Старе  місто.  

Людмила Губій, лучанка: «Від старого базару на проспект Молоді проїхати нема чим, треба йти до Цума і сідати на 15-ку, так що одним добре зробили, іншим обрізали все».

Начальник Служби руху підприємства електротранспорту Віктор Михалюк  каже: щодня за маршрутами 1 та 2  курсують 14 машин. Зміну графіку руху пояснює економією. Рішення ухвалили,  обстеживши пасажиропотік.   

 Віктор Михалюк, начальник Служби руху транспорту ЛПЕ: «Пасажиропотоку там немає, пробіг 4 км від кільця, відстань велика, на 14 тролейбусів сума велика, ці порожні рейси за електроенергію 2 тисячі в день - сума немала, поки наше рішення таке».

Наразі вносити зміни до розкладу руху міського електротранспорту не будуть, каже Віктор Михалюк. Це стане можливим після купівлі нових тролейбусів, їх  планують придбати після нового року.