Двоє художників розмальовують сніну поблизу міської ради

11:19, 18 вер. 2019
 
Двоє художників розмальовують сніну поблизу міської ради

Фарба  - у ящиках, банках, на пензлях та одязі художників. Над стіною, площа якої 130 квадратних метрів, Юрій Карась працює 10-й день. Каже: щодня малюють по вісім годин. Сьогодні завершує зображення казкової корови. Розмальовувати стіну Юрію допомагає колега. Тему малюнка обрали одразу, це казкові тварини української художниці, представниці «наївного мистецтва» Марії Примаченко, - каже Юрій Карась.

 

Юрій Карась, художник: «Ми прихильники її робіт, тому що це дивовижно я рахую. Це дуже класно. Чого ми вирішили тут це зробити, тому що зараз люди дуже гоняться за сучасним мистецтвом і геть забули про наше, народне. Це визнаний геній світовий».

У кожному зображенні, каже Юрій Карась, намагаються точно відтворити усі деталі та колір. Єдина відмінність – спосіб нанесення фарби.

Юрій Карась, художник: «Це народне мистецтво. Дуже багато чого робиться просто пальцями і те що ми зараз робимо там пензликами, то це вже формат. Тому що тут пальцями ми просто б півроку робили».

Художник розповідає, перехожі часто спиняються та спостерігають за роботою. Лучанка Вікторія Городицька працює поруч. Каже: зміни на сірій та старій стіні вперше помітила минулого тижня.

Вікторія Городицька, лучанка: «Побачили нариси, мабуть вже були якісь тваринки, незрозуміло. Вже зараз видно тут вимальовується справжня картина. Життя яскравішим буде. І так наше життя таке досить буденне, ненасичене, а це трішки настрій підіймає».

Поверх фарб на силіконовій основі ляже шар лаку. Так, каже художник, малюнок не зіпсує волога. Як розповів Суспільному радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, на фарбу та інші матеріали витратили 100 тисяч. гривень. Це - кошти благодійників. Художники погодилися створити мурал безплатно.  Зі слів Юрія Карася, завершити роботу планують за 5 днів.