Учасники АТО з’ясовували земельні питання у Сокиричах Ківерцівського району

19:47, 17 вер. 2019
 
Учасники АТО з’ясовували земельні питання у Сокиричах Ківерцівського району

Біля приміщення колишньої сільської ради, де нині працює виконувачки обов’язків старости Сокиричівського старостинського округу Євгенії Мацюк, зібралися учасники АТО з Ківерцівського району. Голова спілки ветеранів АТО Василь Озоровський розповів: хочуть дізнатися, чому учасникам бойових дій не виділяють земельні ділянки.

Василь Озоровській, голова Ківерцівської міської спілки ветеранів АТО «Альфа»: Були відмови або обмеження з її сторони. Мотивується це тим, що вільні земельні ділянки відсутні. В той же час рішенням Сокиричівської сільської ради громадянину було передано у власність ділянку площею 2 гектари. Хочемо зазначити, що громадянин не є учасником бойових дій, волонтером, або прирівняним до таких. Сьогодні ми прийшли в сільську раду до Євгенії Мацюк за поясненнями.”

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасники АТО мають першочергове право на відведення земельних ділянок, - каже Василь Озоровський. На це Євгенія Мацюк відповідає так:

Євгенія Мацюк, в.о. старости Сокиричівського старостинського округу: “ Такої переваги в нас не має. Ми розглядаємо до всіх об’єктивно. В мене всі громадяни України, усі українці і всі люди. “


Мешканка села Сокиричі Оксана, стала свідком розмови учасників АТО із старостою села.

Оксана, мешканка села Сокиричі: “Якось треба враховувати інтереси людей, які живуть по місцях. Дальше земля є. Тож можна брати по усій Україні. Ну чому саме в Сокиричах. Все що могли теж роздали.”

Сергій Домбровський, учасник бойових дій: “Земля пустує. Вона абсолютно не має бажання її виділяти, або дати документи рішення, ні погоджує. А те що хлопцям тут нарізали по 50 соток. Хоча землі тут пустує.”
Євгенія Мацюк про ці землі розповідає таке:

Євгенія Мацюк, в.о. старости Сокиричівського старостинського округу: В нас там був громадський випас, люди випасали корови і вже корів стало менше, але щоб взагалі не було випасу у селі ми так не можемо. Тому 10 га ми виділили під АТО, а 15 ГА і в тому числі кладовище, лишили під випас громадський.”

Зі слів Василя Озоровського, він разом з побратимами звертатиметься в Архів Ківрецівського району, віднайде стенографію сесійних засідань сільської ради та запросить Євгенію Мацюк на збори спілки ветеранів АТО.