6 бейбі-боксів видали у обласному перинатальному центрі

17:15, 17 вер. 2019
 
6 бейбі-боксів видали у обласному перинатальному центрі

    В обласному перинатальному центрі видали шість "пакунків малюка". Бейбі-бокс вручають на другий день після народження дитини, розповіла  старша медична сестра обласного перинатального центру Тетяна Петрук. Каже, що уже в закладі батьки можуть скористатися речами, необхідними для новонароджених.

    Старша медична сестра обласного перинатального центру Тетяна Петрук розносить породіллям "пакунки малюка". У сім’ї Анни і Вадима Панафідіних народилася донечка . Батьки отримують бейбі-бокс. Тато Вадим перевіряє наявність усіх речей відповідно до акту передачі одноразової допомоги. У бейбі-боксі є 32 предмети. Це підгузки, вологі серветки, слинявчик, чотири види пелюшок, дитячий одяг, термометр для води, ножиці, креми, інші речі. Коробка може використовуватися як колиска, каже медсестра Тетяна Петрук.

     Мама Анна Панафідіна розповідає, що найперше  знадобилися пелюшки: "Коли уже отримали бейбі-бокс, то виявилося, що ці речі, що мали, швидко використалися і завдяки бейбі-бокусу не довелося купувати ще партію. Завдяки тому, що дають наперед, а не тоді, коли збираєшся до дому, є можливість розпитати у медперсоналу як правильно користуватися тими чи іншими кремами. Ось ці бейбі-бокси – це дуже корисна річ. Багато що можна не купувати, воно є у наборі".

    Тато Вадим Панафідін розповідає: "З переліком ознайомився я чітко, усе перевірив. Усе є, що було написано. Пелюшки потрібні постійно, дитячий одяг, бо дитинка швидко росте. І це теж є."

    У цій кімнаті в підвалі закладу зберігається понад 200  бейбі-боксів, у перинатальний центр їх завезли у серпні, розповіла  завідувачка відділення обласного перинатального центру Людмила Ліпич: "З моменту відкриття ми отримали 220 наборів, уже видали 6. Видаємо при народженні. Народилося усього 9 дітей, видали 6 бейбі-боксів, бо тим, хто вчора народилися, будуть видаватися сьогодні".

  Область забезпечена пакунками малюка і проблем із надходженням немає, розповіла Людмила Сірбіненко, заступниця директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. З початку року надійшло понад 9 тисяч бейбі-боксів. Нині роздають старі зразки пакунків. Оновлених бейбі-боксів на Волинь не надходило. Людмила Сірбіненко каже: "В залежності від того, де закінчуються пакунки малюка, ми робимо розподіл нашими територіями. Якщо є випадки, що у лікувальних закладах жінка не отримала пакунки малюка, то в управліннях соцзахисту, написавши заяву, також можна отримати пакунок малюка".

 Зі слів Людмили Сірбіненко, оновлені "пакунки малюка" надійдуть в область наступного місяця.