Лучан вчили надавати першу медичну допомогу

18:50, 14 вер. 2019
 
Лучан вчили надавати першу медичну допомогу

Як надавати першу медичну допомогу, навчали на Театральному майдані у Луцьку. Акцію зініціювало обласна організація Товариства Червоного Хреста і приурочила до Всесвітнього дня першої допомоги.

Студентка Наталія Ройко надає першу медичну допомогу. Каже: знає, якщо людина без свідомості і дихає, її потрібно покласти на бік.

 Наталія Ройко, вчилася надавати першу медичну допомогу: «Це було наближено до справжніх умов. Дійсно переживала, такого я ще не робили. Такої медичної допомоги я не надавала. Це, дійсно, потрібно усім знати.»

 Діана Вознюк, вчилася надавати першу медичну допомогу: «Я також практикувалася надавати першу медичну допомогу, маю новий досвід. Насправді, кожна людина має вміти надавати її. Бо ніхто не знає, у яку ситуацію потрапить і, що з нами у житті може трапитися.»

 Анна Коварнова, лучанка : «Я сьогодні була потерпіла. У справжніх умовах, бо таке може бути з кожним: на вулиці, будь де, може бути кровотеча. Ми у справжніх умовах надавали і на справжній людині, надавали допомогу, яка вона має бути.»

Тренер з першої допомоги Наталія Домбровська розповідає, сьогодні навчали робити штучне дихання, перев’язки, зупиняти кровотечі.

Наталія Домбровська, тренер з надання першої медичної допомоги: «Зазвичай люди, або бояться підходити, навіть якщо у них є якісь елементарні знання - вони всеодно бояться їх застосовувати. В декого є ще такі уявлення про першу допомогу застарілі. Починають для прикладу кровотечі крутити джгути. Коли у людини непрохідність дихальних шляхів стороннє тіло піднімати і рухати, і всі ці стереотипи ми намагаємося “ламати” і замінити новими знаннями.

На Театральному майдані лучан навчали надавати першу медичну допомогу впродовж двох годин.