Сусіди встановили паркан і перекрили доїзд до будинку

12:35, 11 вер. 2019
 
Сусіди встановили паркан і перекрили доїзд до будинку

Мешканка вулиці Дачної в мікрорайоні Вересневе Мирослава Ясковець розповіла Суспільному, що огорожу встановили біля  її ділянки. Каже, що з проханням з’ясувати законність дій сусідів вона звернулася до міської ради.

Лучанка Мирослава Ясковець розповіла, що живе на вулиці Дачній близько року. З її слів, сусіди встановили паркан і загородили доїзд до її ділянки: «По документах це була територія загального користування. З цієї сторони по плану був вхід. Ми зверталися в різні інстанції, щоб нам надали роз’яснення. Тут проходять не сусіди, а їхні родичі».

Мешканка вулиці Дачної Віра Островська каже, що на місці, де нині зведений паркан, мала проходити дорога: «Колись, як нам показували проект, то там дорога мала йти геть туди, той зайняв його ділянку».

Вивчити це питання приїхали депутати міської ради.

Біля ділянки обранці міської громади провели виїзне засідання земельної комісії.

«Якщо ми подивимося на генплан, то побачимо, що перекрита саме розворотна площадка. Це 92 кв. м, десь до сотки 05:49:55», - каже заступниця начальника управління земельних ресурсів Луцькради Тетяна Лихограй.

«Було б добре скласти акт обстеження, щоб члени комісії зазначили, що на земельній ділянці, яка належить до комунальної власності, розташований паркан. Ми дослідили, що немає дозвільних документів. В подальшому готуємо звернення до суду», - розповідає заступник директора юридичного департаменту Луцькради Андрій Максим’як.

Голова земельної комісії міської ради Олександр Козлюк озвучив проект рішення цього питання.

«Доручити  департаменту муніципальної варти – якщо виявляється, що дійсно він незаконно встановлений, підготувати проект рішення щодо демонтажу виконавчого комітету», - говорить голова земельної комісії Луцькради Олександр Козлюк.

«Для початку нам треба визначитися, чи це будівництво, чи мала архітектурна форма. 05:53:39 + 05:54:03 Якщо це не будівництво, а мала архітектурна форма і вона встановлена незаконно, тоді це повноваження муніципальної варти. Підготувати рішення і демонтувати», - сказав заступник директора департаменту муніципальної варти Луцькради Роман Кулик.

Поспілкуватися із власниками земельної ділянки, де встановлений паркан, журналістам Суспільного не вдалося. Ніхто двері не відчинив. Павло Мельничук, Сергій Данилюк – новини на Суспільному, Луцьк.