"Біля луцьких шкіл №№9 і 4 водії наражають дітей на небезпеку," - патрульний інспектор Роман Ткачук

12:32, 9 вер. 2019
 

Патрульні нагадали школярам про необхідність дотримання правил пішохода і знання правил дорожнього руху. Біля луцьких шкіл роздавали флікери - світловідбивачі елементи, розповів кореспондентам Суспільного патрульний інспектор Роман Ткачук. Каже: в темну пору доби водій бачить дитину з флікером за декілька сотень метрів.

На годиннику 11:10, вздовж паркану луцького навально-виховного комплексу № 9 припарковані авто поруч із пішохідним переходом. Одні заїжджають на територію через зебру, інші зупиняються на переході.

«Стоять машини біля пішохідного, що є порушенням правил дорожнього руху. Починаючи від меморіалу,-  весь проїзд зайнятий, треба раніше приїздити, ось, було у дворику вільно, я стала,  але я запізнилася», - говорить Анна Жовнір, яка забирає дочку зі школи.

Подібна ситуація біля гімназії номер 4.

«У нас першачок, а  машини стають біля перил, перехід не регульований. Діти біжать, машин багато, центр міста, це небезпечно», - розповідає Анна Назарук, яка забирає зі школи сина.

Третьокласника Яна Олексієвця зі школи зустрічає мама. Жінка розповідає, у навчальному закладі навчається двоє синів – хвилюється за обох, коли переходять дорогу.

«Дуже багато машин і важко переходити дорогу. Дитину саму не можна відпустити мусить бути хтось дорослий з малою дитино. Буває, що не зупиняються, а є чемні, які  пропускають», - каже Алла Олексієвець.

«Є проблема така, що батьки приїжджаючи до школи висаджують дітей біля пішохідних переходів, біля парканів. тим самим наражають дітей на небезпеку, бо їм приходиться рухатися по проїзній частині і знову зупиняються ближче 10-ти метрів до пішохідного переходу, чим ускладнюють оглядовість для інших учасників дорожнього руху. наражають людей, які переходять дорогу», - сказав патрульний інспектор Роман Ткачук.