Перше заняття дітей ГО "Кольори Веселки""

16:57, 30 сер. 2019
 
Перше заняття дітей ГО

12 дітей прийшли сьогодні в Навчально-реабілітаційний центр Луцька - тут відбулись урочистості з нагоди відкриття громадської організації «Кольори веселки». Це об’єднання батьків, чиї діти мають порушення фізичного і психічного розвитку, діяло в Луцьку два роки, зареєструвати  його вдалось лише цими днями, розповідає голова ГО Олена Вербицька.

Для навчання і розвитку дітей з порушеннями розвитку необхідно чимало часу і спеціальних засобів, розповідає мама семикласниці Христини, Ірина Снітко.

Ірина Снітко, мама: “Старша в нас дитина особлива, дуже великі були проблеми. Багато треба було працювати, вдалося багато чого вирішити, але ще треба багато займатись, щоб все було добре, друга донька, здорова, слава Богу, тому багато уваги приділяємо старшій, розвиваємо, навчаємо.”

Діти про заняття в громадському об’єднанні говорять таке:

Олександр Вербицький, школяр: “Сподобалось мені ліпити з Уляною.”

Дарина Пономаренко, школярка: “Я хочу іти солодкий стіл з друзями, батьками і вчителями.”

Керівниця НРЦ Леся Волинець, розповідає – на численні звернення і прохання батьків, для громадської організації виділили кабінет, де батьки і педагоги можуть займатися з дітьми в позаурочний час.

Леся Волинець, директорка Навчально-реабілітаційного центру: “Це не перша громадська організація для особливих діток, вони працюють, залучають спонсорів, меценатів, для розвитку діток, для кращого перебування в закладі.”

Олена Вербицька, голова громадської організації «Кольори веселки»: “ До обіду дітки навчаються є шкільна програма, а після обіду директор школи дозволила мені як голові громадської організації, і ми можемо проводити майстер-класи, різноманітні заходи, і ми самі можемо їздити, і тут, в класі, також розвиваємо діток.”