У Луцьку відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України

12:41, 23 сер. 2019
 
У Луцьку відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України

 У Луцьку відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України. На  Київському майдані зібралося близько 3 тисяч людей, - розповідає Суспільному заступник начальника сектору превенції Нацполіції області Федір Дроздик.

На Київський майдан люди почали сходитися за півгодини до урочистого підняття Прапору України. В руках тримали кульки з символами держави. Учасниця урочистостей Людмила Вальчук говорить: у радянський час не цінували національну українську символіку  так, як це роблять сьогодні.

Людмила Вальчук, учасниця урочистостей: «Прапор України існував, але ним ніхто не гордився, ніхто не сповідував. А коли проголосили Незалежність, тоді в людей пробудилася свідомість, що ми українці. У вишиванках ходимо багато, але в серці мають одиниці – і вони мають будувати країну. Ставка на молодь».

Представник вірменської діаспори Михаїл Антонян каже, що до проголошення Незалежності України синьо-жовтий стяг бачив тільки в книжках з історії.

Михаїл Антонян, представник вірменської діаспори: «Я в радянські часи приїхав в Україну, піднімали червоний прапор, а український рідко бачили, лише в історичних книжках. Я вірмен за національністю, тут 43 роки, народилися наші діти і думаю, що це символ волі України, бо ми важкими шляхами йшли до самостійні і це є надією наших дітей».

Один зі тих, кому випала честь виносити Прапор України на урочистостях у Луцьку – ліцеїст Владислав Стариков.

Владислав Стариков, виносив Прапор України під час урочистостей: «Це важливий державний символ, який означає для нас єдність та свободу. Ми повинні дуже цінити та поважати.»

Яна Морозова, учасниця урочистостей: «Ми з дочкою гуляли, сьогодні свято, побачили людей і підійшли подивитися що тут. Це знаки нашої країни, це частинка нас.»

Олена Кушнір, учасниця урочистостей: «Це наша символіка, наша держава, наша Україна, от через це ми сюди й прийшли».

Після урочистостей учасники події зробили спільні фото.