Справою звільненого з луцького басейну тренера зайнявся Національний олімпійський комітет Волині

20:27, 20 сер. 2019
 
Справою звільненого з луцького басейну тренера зайнявся Національний олімпійський комітет Волині

 Справою звільненого з Центрального басейну Луцька тренера Володимира Самчука зайнялися у волинському представництві Національного олімпійського комітету. Про це Суспільному розповів сам спортсмен. До складу комітету входять провідні тренери області. Підтримали екс-тренера лучани, підписавши петицію про повернення його на посаду. Яке рішення прийняли на засіданні комітету  і як просувається справа з’ясовували кореспонденти Суспільного.

20 серпня провідні тренери області, які входять до складу Національного олімпійського комітету Волині, обговорили ситуацію зі звільненням свого колеги Володимира Самчука з посади тренера.

Володимир Самчук, звільнений з посади тренер: «Заслуховували сторони мене як тренера, директора з ДЮСШОР, батьків 2-х моїх спортсменів. Висновок буде на завтра. Рішення цього зібрання колегії Національного олімпійського комітету. А по діях? – Ми подаємо в суд. Будемо подавати меморандум на улагодження ситуації. Ми сьогодні там говорили про цю ситуацію. Не знаємо як це вирішиться. Будемо подавати в суд.»

З 15 по 20 серпня 398 лучан підписали електронну петицію до міської ради  з проханням повернути на займану посаду тренера, який готує чемпіонів України. Володимир Самчук працював 18 років у спортивній дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву.

Нагадаємо, тренера звільнили 23-го липня, причиною назвали прогули. Тоді ситуацію він коментував так:

Володимир Самчук, тренер з плавання: "На словах мені погодили це, але через тиждень подзвонили і сказали – приходь на роботу в басейн згідно свого графіку і ходи висиджуй. На що я  сказав, що басейн закритий, вони немає і як я має тренувати дитину до Чемпіонату світу . І через три дні директор мене покликав в кабінет, там сиділа комісія, яка складалась із 3 чоловік і яка склала на мене за тиждень акти за мої прогули в той час, коли я готував дітей в спортивному клубі. Нам не дали готуватися. Віддячили тим, що звільнили мене. І ми не маємо де такого рівня спортсмен буде тренуватися."

Максим Юзва, спортсмен: «Цей тренер завжди підтримує на змаганнях. Завжди мотивує. Це тренер з Великої букви.»

Директор луцького центрального басейну Олександр Сологуб Суспільному розповів: тренера не було на робочому місці  тиждень.

Олександр Сологуб, директор КЗ «СДЮСШОР Луцької міської ради»: «Води не було, йому про це казали, це стандартна ситуація: зливається вода в канікулярний період і проводиться профілактична робота. В Камінську є басейн не комерційний. Де не зливають воду. Там можна тренуватися. Він просив погодити іти в «СпортЛайф», але я цього не можу, бо басейн не відповідає стандартам, він травмонебезпечний, бо призначений для оздоровлення плавати. Ми йому пропонували кращий варіант.»

Повернути на посаду екс-тренера Володимира Самчука підстав немає, розповів сьогодні на прес-конференції директор департаменту сім’ї, молоді та спорту міськради Олексій Веремійчик.

Олексій Веремійчик, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту міськради: «Те, що заявляв. Що тренував хлопчика, який мав виступати на чемпіонаті світу,  то не сказав про те, що акти за прогули були з 8-го числа, а із 7-го числа спортсмена не було в луцьку, він був на чемпіонаті України.Чи можемо ми знову прийняти тренера на роботу, чи тренер може дати пояснення щодо відсутності, щоб не застосовувати жорстку міру впливу. На що до сьогодні були повні ігнорування.»

Доки у комітеті обговорюють ситуацію зі звільненням,  Володимир Самчук каже:  стежить за виступом  свого вихованця Максима Ткачука  на чемпіонаті світу у Будапешті в інтернеті. Хлопець сьогодні побив новий юнацький рекорд України  та увійшов у півфінал змагань із плавання. Тренер каже: поїхати з вихованцем не зміг через звільнення з посади.