Правоохоронці вивчають справу водійки-порушниці, яка пошкодила декілька авто на вул.Станіславського у Луцьку

20:43, 19 сер. 2019
 
Правоохоронці вивчають справу водійки-порушниці, яка пошкодила декілька авто на вул.Станіславського у Луцьку

  Працівники ювенальної поліції і слідчі нині вивчають справу водійки порушниці, яка на вулиці Станіславського у Луцьку пошкодила декілька авто, розповіла Суспільному речниця Патрульної поліції Волині.   Вгамувати 41-річну водійку, яка на своєму автомобілі двічі в’їхала у бордюр та ледь не збила дітей, намагалися патрульні поліцейські напередодні увечері, розкаже Ольга Бузулук.

Це сталося у Луцьку на вулиці Станіславського близько 19 години. Лілія Сергійчук розповідає: вийшла учора прогулятися з дітьми. Показує - на цьому місці побачила натовп людей, які сперечалися із кермувальницею автівки на іноземній реєстрації. 

Лілія Сергійчук, очевидиця: «Водійка вела себе неадекватно. Поліція брала в неї лише свідчення. Вона вела себе не як під алкоголем, а під якимись наркотичними засобами. Вона мовчала, навіть, сміялася. Її шатало, їй було весело. Вона, стверджують люди, була не сама. І була вона з чоловіками, які купували спиртне.»

Галина, працівниця магазину, очевидиця: «Увечері вчора прийшов до магазину чоловік — неадекватний, різкі рухи, не такі як завжди, почав неадекватно розмовляти, бо хотів поставити телефона на зарядку.  Ми йому сказали, що в нас не має такої можливості.  Він почав психувати, пройшовся магазином, шукав зарядку чи ще щось я не знаю. Псіханув і пішов.»

Патрульні поліцейські, приїхавши на місце події, виявили водійку на автомобілі  Mercedes на європейських номерах, розповіла речниця патрульної поліції Волині Ольга Бузулук.

Ольга Бузулук, речниця патрульної поліції Волині: «Вона мала ознаки наркотичного сп’яніння. Також в салоні перебувало двоє її малолітніх доньок. Людей справді зібралося дуже багато, за словами очевидців, вона мало не наїхала на дітей, які ходили по дорозі, по тротуарах. Її затримали небайдужі громадяни і потім викликали поліцію. І, потім, - мало не самосуд хотіли з нею вчинити. Наші патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу. Оскільки, також йшлося, що в неї є  заборонені наркотичні речовини в салоні автомобіля. Але, за попередньою інформацією, нічого не виявили. На неї оформили протокол за ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).  Автомобіль забрав слідчий для проведення подальших дій.»

 

17 серпня, луцькі патрульні зупиняли цю жінку у нетверезому стані за кермом своєї автівки під мостом, на вулиці Шевченка. Тоді вона відмовилася проходити перевірку, розповіла Ольга Бузулук. Інспектори  оформили протокол і постанову. Рішення по обидвох подіях прийматиме суд.

Фахівці вивчають можливу наявності заборонених речовин в організмі водійки. Повідомили про подію працівників ювенальної превенції, адже жінка-порушниця має малолітніх дітей — розповіла Ольга Бузулук.