У Луцьку безкоштовно вакцинували домашніх котів і собак

17:19, 17 сер. 2019
 
У Луцьку безкоштовно вакцинували домашніх котів і собак

З 9-ої до 12-ої години на бульварі дружби народів, 4 ветеринари комунального підприємства «Ласка» і Держпродспоживслужби робили щеплення тваринам від сказу. Лучанин Василь Стасюк сьогодні привів на вакцинацію трьох собак, які живуть поблизу його будинку.

Василь Стасюк, вакцинує собак: «Сказ він вбиває як людей, так і тварин. Тому щоб не передавалося. Щоб люди були живі і собаки. Така проста математика».

Ветеринарний лікар Микола Максимчук розповів про вимоги до котів і собак, яких вакцинують: для отримання уколу необхідно було підготувати тварину – за 2 тижні до процедури провести дегельмінтизацію, тобто  пролікувати від внутрішніх паразитів.

Микола Максимчук, ветеринарний лікар Луцької міської державної лікарні ветеринарної медицини: «Проводимо вакцинацію з 3-місячного віку бажано. Щоб тваринка була здорова . Це дуже важливо. Проводимо вакциною «Рабістар» в дозі 1 мл на одну тваринку. Ми запитуємо хазяїв чи собачки їдять, як ходять в туалет. Ще міряємо температуру, дивимося, чи здорова тваринка. Якщо вона погано їсть і не ходить в туалет, то ми вже оглядаємо тваринку».


Щеплення від сказу домашнім тваринам в районі ДПЗ Луцька провели за сумісної ініціативи комунального підприємства «Ласка» і Держпродспоживслужби, розповіла заступниця директора притулку Оксана Богданюк. За її словами для власників тварин така процедура безкоштовна. Для звітності потрібно мати при собі лише документ, який посвідчує особу. Обмеження в кількості вакцинованих тварин немає, каже Микола Максимчук.

Микола Максимчук, ветеринарний лікар Луцької міської державної лікарні ветеринарної медицини: «До нас приходила жіночка, яка привела 9 собак. Не за раз звичайно, але привела».

 

Вакцину від сказу надала Держпродспоживслужба в рамках державної програми безкоштовної вакцинації. Всього сьогодні вакцинували 19 собак. За словами ветеринара Миколи Максимчука, котів не приносили. Він каже: подібні акції проводитимуть  і в інших районах міста.  Найближчу планують наступного тижня в районі тролейбусного ДЕПО.