У Володимирі-Волинському затопило котлован на будівництві

12:47, 15 сер. 2019
 
У Володимирі-Волинському затопило котлован на будівництві

У Володимирі-Волинському місце будівництва супермаркету по вулиці Ковельська, 74 затопило дощовими водами, - говорить робітник Володимир Зайчук. Він каже: сильні потоки води призвели до зсуву ґрунту, впав паркан, який огороджував територію, техніку на будівельному майданчику залило. Поряд приватний будинок, до котловану – 6 метрів  - говорить мешканка квартири на Ковельській, 76 Вікторія Єршова. Нині, будівельні роботи призупинені, - каже робітник Володимир Зайчук.

Краї котловану зсунулися, з нього викачують воду.

Володимир Зайчук, робітник: «Спасаємо котлован і людей: огороджуємо котлован з Ковельської, адже уся вода тече до нас. Стараємося огородити мішками з піском від нашого котловану та пустити його далі по Ковельській. Тижня два – мінімум, скоріш не буде. Паркан будемо відновлювати, але це все відкачати, вибрати воду - довго буде».

Із територією будівництва межує будинок на Ковельській, 76. Його мешканка Вікторія Єршова розповіла: наслідки підтоплення та зсуву землі є на її ділянці.

Вікторія Єршова, мешканка квартири на Ковельській, 76: «Дітей ганяю, треба буде підійти їм сказати, щоб загородили. Бо калюжа така, кажу дітям, щоб не підходили, бо ж і на городі земля потріскала, а я ж цілий день не буду стояти і чергувати. А вони бігають, їм цікаво».

Голова кооперативу із сусідньої багатоповерхівки Валерій Чичилінський каже: проектантів просили внести правки у будівництво супермаркету та облаштування території довкола.

Валерій Чичилінський, голова кооперативу «Весна» (вул. Ковельська, 70): «У нас будинок живиться від підстанції, вона розраховувалася на житловий сектор і як будується АТБ, то виростає навантаження. Просили забезпечити магазин стоянками для автотранспорту, бо покупці будуть приїжджати і їм десь треба буде ставити машини. Якщо немає стоянки, то будуть ставити у двори».

Пропозиції мешканців Ковельської, каже заступник міського голови Ярослав Матвійчук, замовники врахували.

Ярослав Матвійчук, заступник міського голови Володимира-Волинського: «Стурбовані тим, що будівництво починається, робимо зауваження цим замовникам, щоб викликали проектантів і передивилися цю всю ситуацію по будівельних роботах, які склалися. І те, що поряд знаходиться  будинок – буде моніторинг».

Із представником забудовника Сергієм Радкевичем зв’язалися телефоном. Він розповів, що підтоплення відбулося тому, що на годину зникло енергопостачання, зі зливової каналізації міста не відкачувалася вода. Він каже, що зі сторони приватного сектору зведуть опорну стіну.

Сергій Радкевич, представник забудовника: «Парковка планується. Після того, як мешканці зробили зауваження, то змістили на пару метрів на власній ділянці саме розміщення торгового закладу. Це дало можливість збільшити проїжджу частину.  Зробиться ялинкою паркування і лишається проїжджа частина 4,5 метри».

Будівництво буде в один поверх, - каже Сергій Радкевич. Щодо електропостачання, говорить він, встановлять додатковий трансформатор для збільшення потужності.