У серпні лучани більше скаржаться на бродячих собак, - Лариса Карп’як

11:26, 14 сер. 2019
 
У серпні лучани більше скаржаться на бродячих собак, - Лариса Карп’як

У серпні лучани почали більше скаржитися на бродячих собак, - розповіла директорка ЦНАПу Лариса Карп’як. Вона каже, що, переважно, дзвонять мешканці з вулиць Бенделіані, Мамсурова, Станіславського.

Вулиця Бенделіані одна з трьох вулиць, мешканці яких найбільше скаржаться на "гарячу лінію" міської ради щодо бродячих собак. Про це Суспільному розповіла директорка ЦНАПу Лариса Карп’як. За останні два тижні надійшло 21 повідомлення зі скаргами.

Лариса Карп’як, директорка Луцького ЦНАПу:  «Деякі адреси повторюються. Ми з’ясували з КП «Ласка», вони казали, що поламався автомобіль і вони не могли цей тиждень виїжджати і відловлювати тварин. Сказали, до кінця тижня авто заберуть і відлов відновлять».

Мешканці вулиць, з яких надходять скарги на тварин, про ситуацію говорять так:

Ірина, лучанка: «На людей не нападають, але по ночах гавкають багато: і в 2, і в 3 ночі влаштовують скандал. В принципі це всі собаки, які живуть в кожному дворі їх годують. Приходять чужі – виганяють, бо тут свої хазяї».

Анна Рябчук, лучанка: «У нас Шарік, в нього хазяйка померла, кормимо його всім двором, не пускає чужих – лає на них, особливо кабелів, сучок то оберігає».

Валерій Шемет, лучанин: «Бачив на одного чоловіка похилого віку напали, ну він чужий. Вони напали на нього, я відганяв. А зараз не чув ще».

Галина, лучанка: «Вони нікого не чіпають, всіх по кличках знають, їх багато, але не агресивні, не голодні. Є дві жінки, які їх спеціально годують».

На вулицях, Бенделіані, Мамсурова та Станіславського, каже заступниця директора КП «Ласка» Оксана Богданюк, нещодавно виловили трьох собак, стерилізували їх.

Оксана Богданюк, заступниця директора КП «Ласка»: «Собаки мігрують з одного району в інший. Кількість їхня може мінятися. Ще є такі недобропорядні громадяни, які підкидають щенята під ворота «Ласки». За останній тиждень їх було 13. А до півроку ми їх не беремо з вулиці. Бо до 6 місяців їх не можна ні стерилізувати, ін. вакцинувати. Програма передбачає відлов, стерилізацію, вакцинування і відпуск на місце відлову, якщо не агресивна, бо територія «Ласки» не володіє територією, щоб утримувати усі безпритульні собаки Луцька».

Оксана Богданюк каже, що сьогодні в «Ласці» є 270 собак, розраховане комунальне підприємство на 260.