Триває ремонт трансформаторної підстанції, на якій була пожежа

18:05, 13 сер. 2019
 
Триває ремонт трансформаторної підстанції, на якій була пожежа

Тривають ремонтні роботи  на трансформаторній підстанції «Луцьк - 102» ПрАТ «Волиньобленерго», де 5 днів тому трапилася пожежа. Про це розповів заступник директора ПрАТ «Волиньобленерго» Володимир Перчук.

Після пожежі на трансформаторній підстанції у селі Струмівка Луцького району, того ж дня відновили електропостачання на вулиці Івана Багряного, розповідає Тетяна Рихлівська.

Тетяна Рихлівська, мешканка вулиці Івана Багряного: «Пропадає і перебої дуже сильні».

Микола, мешканець вулиці Івана Багряного: «Буває знову перебої. - Останні дні як було? - Останню добу я був, то нормально».

Галина, яка  не назвала прізвища, орендує квартиру на вулиці Івана Багряного. Коли горіла трансформаторна підстанція у неї зникла електрика.

Галина, мешканка вулиці Івана Багряного: «У нас нічого не погоріло, у нас усе добре, до того частенько було, що пропадало світло. А зараз є світло».

Перебої із постачанням електрики можливі на кілька хвилин, бо нині ремонтують обладнання на підстанції, каже Володимир Перчук заступник директора ПрАТ «Волиньобленерго». Чистять ізоляцію і обладнання від кіптяви.

Володимир Перчук, заступник директора ПрАТ «Волиньобленерго»: «Приблизно три четверті обладнання уже включено у роботу. Включені усі споживачі і зараз займаємося випробуванням резервних ліній підстанції, але не всі кабельні лінії, попри те, що вони були у роботі, витримують випробування».

Пожежа трапилася 8 серпня. Згоріло два полюси вимикача, каже Володимир Перчук. Розповідає: причину на 90% встановили – це несприятливі погодні умови і несправність на абонентській кабельній лінії. Обладнання на підстанції працює із 1976-го року. Зі слів Володимира Перчука його поки не замінюватимуть на нове. Грошей на оновлення обладнання підстанції «Луцьк 102» на цей рік не передбачені.

Володимир Перчук, заступник директора ПрАТ «Волиньобленерго»: «На сьогодні обладнання ремонтопридатне, ми його чистимо і включаємо у роботу. Реконструкціє цієї мережі була передбачена на 2025-й рік за планом розвитку ПрАТ «Волиньобленерго». Може й будемо прискорювати. Ми розуміємо, що це обладнання буде працювати ще рік-два, тому його треба довести до адекватного технічного стану і думати про подальшу заміну».