Лучани просять покосити зарості поблизу будинків

15:37, 13 сер. 2019
 
Лучани просять покосити зарості поблизу будинків

До редакції звернулися мешканці вулиць Тарасова та Малинової у Луцьку, які розповіли про проблему благоустрою провулку, що знаходиться поруч з їх будинками.

Ось такі зарості оточують вулицю, якою щодня ходять лучани.  Раніше люди самостійно прибирали територію, зараз це робити не мають змоги, розповідає лучанин Євгеній Бондарук.

Євгеній Бондарук, лучанин: «Були молодші, то якось не цуралися тої роботи, робили самі. Ну зараз вже трохи за шістдесят. Ну почали ми, як то кажуть, допомоги просити, не знаємо в кого її  попросить. Оці хащі, кидають туди мусор недобросовісні сусіди. Потім, коли починається школа, приходять сюди школярі на перекур, розпивають пиво, справляють нужду між гаражами та під деревами».

Сергій Береза, лучанин: «В нас тут стояла тополя велика дуже. Ми зверталися на 15-80, вони приїхали, зрізали і залишили отакий кусок, бо не лізло в машину. Так він там і лежить. Його не можна ні двинути, ні прибрати. Туди і мусор кидають, і грязь, все гниє».

На сусідній вулиці з Малиновою розташована Луцька загальноосвітня школа №2, під парканом якої - чагарник. Журналісти звернулися до Департаменту муніципальної варти, аби з’ясувати хто повинен стежити за даною територією. Заступник директора Департаменту Роман Кулик сказав, що згідно з правилами благоустрою обласного центру  комунальний заклад зобов’язаний прибирати периметр території, яка знаходиться за парканом протяжністю до 15 метрів.

Сергій Кримчук, завгосп ЗОШ №2 м.Луцька: «Це перший раз звернулися до нас. Наприклад, я від вас взнав це звернення, що виникло таке звернення на рахунок цієї території. Але в нас є два робітники, так що здамо школу – допоможемо. Спільними зусиллями з жителями цього будинку можемо прибрати цю територію».