Тренер Володимир Самчук, який готує чемпіонів України з плавання, позиватиметься до суду через звільнення

11:08, 13 сер. 2019
 
Тренер Володимир Самчук, який готує чемпіонів України з плавання, позиватиметься до суду через звільнення

Тренера Володимира Самчука, який готує чемпіонів України з плавання, звільнили з займаної посади в спортивній дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву. Він розповів Суспільному, що його звільнили з роботи у той час, коли в центральному басейні Луцька не було води і він готував спортменів до Чемпіонату світу. Тренер Володимир Самчук каже: його звільнили з посади тренера незаконно. З його слів, він попередив керівництво спортшколи, що готуватиме плавців до чемпіонату у приватному басейні.

Фото: Володимира Самчука

Володимир Самчук, тренер з плавання: « На словах мені погодили це, але через тиждень  мені подзвонили і сказали, аби я приходив на роботу в басейн згідно свого графіку, на що я сказав, басейн же закритий, води нема, як мені готувати дитину до Чемпіонату світу. Через три дні мене покликали в кабінет, там була комісія з трьох чоловік, яка склала на мене акти за тиждень за мої «прогули»,  в той час, коли я готував дітей у спортивному клубі. Віддячили тим, що звільнили і ми тепер не знаємо, де спортсмен такого рівня буде готуватися».

Батько рекордсмена України серед юніорів Максима Ткачука, Олександр Ткачук, каже: його син нині перебуває на тренувальних зборах в Угорщині, готується до Чемпіонату Світу. Результатів Максим досягнув, займаючись у тренера Володимира Самчука.

Олександр Ткачук, батько спортсмена: « Це сильний фахівець на сьогоднішній день, можливо, комусь було не вигідно створити йому всі умови, хтось не хотів, щоб Володимир Вікторович ріс зі своїми вихованцями».

Максим Юзва і Даниїл Сарапін – призери всеукраїнських змагань з плавання, вихованці тренера Самчука. Хлопці кажуть, що через відсутність води у комунальному басейні тренуються у приватних.

Максим Юзва, спортсмен: «Цей тренер завжди підтримає на змаганнях, допоможе, на тренуваннях він завжди мотивує, це тренер з великою букви».

Даниїл Сарапін, спортсмен: «Потрібно займатися в одного тренера, бо якщо будеш переходити від одного до іншого, то не буде результату».

На вході до спортшколи висить оголошення, що басейн не працює. На рецепції розповіли, що керівників на місці немає, вони у відпустці. Ситуацію прокоментував заступник міського голови Костянтин Петрочук, який курує спортивний напрямок.

 Костянтин Петрочук, заступник Луцького міського голови: «Акти – це були попереджувальні дії, він знав, що це  фіксуються, він продовжував порушувати трудову дисципліну, чим викликав рішення директора про його звільнення».

Виконувача обов’язків керівника спортшколи Володимира Озимка наша знімальна група зустріла в кабінеті у заступника міського голови.

 Володимир Озимко, в. о. керівника спортшколи: «Для того, щоб дати можливість тренеру тренувати дітей в іншому місці, повинен був складений індивідуальний графік підготовки спортсмена і затверджений директором. Відповідно графіку не було, а води нема, вода спущена, але є тренажери, є спеціальне обладнання для плавців, які тренуються на суші».

Тренер Володимир Самчук каже, що вважає своє звільнення незаконним і буде подавати до суду, аби відстояти свої права.