У Центральному парку Луцька розпочали ремонт алей та оновлення квітників

15:42, 29 лип. 2019
 
У Центральному парку Луцька розпочали ремонт алей та оновлення квітників

У Центральному парку Луцька розпочали ремонт алей та оновлення квітників. Трактори, бензопили, газонокосарки й інша техніка працює вже від ранку, розповіла журналістка Суспільного Анна Глущук. Вона дізналася — що планують облаштувати у парку і коли роботи завершать.

Частина доріжок напроти центрального входу перекрита. Щоб потрапити у парк відвідувачам доводиться обходити алеї, з яких зняли бруківку. 

Роман Бобровський, підсобний працівник: «Була стара бруківка, там були великі ями. Ми спочатку робимо демонтаж, потім монтаж, ложем ту саму, просто, щоб було гарно.»

Біля дамби - представники департаменту ЖКГ Луцької міської ради і керівники підрядних організацій обговорюють хід ремонтних робіт.

Микола Осіюк, головний інженер Департаменту ЖКГ Луцької міської ради: «Заплановано провести ремонт дорожнього покриття - заїзд сюди від зоопарку до центральної алеї з напівпросочення, а до зоопарку ямковий ремонт із асфальтобетону. На це орієнтовно виділено 2 мільйони гривень і на доріжку і на тротуар. Роботи заплановано завершити орієнтовно до Дня незалежності, ну враховуючи погодні умови, якщо будуть сприятливі.»

Богадан Феденчук, керівник КП “Парки і сквери м. Луцька”: «Йде реконструкція самої центральної алеї, вона вже не рівна, занадто хвиляста, її важко косити і вона втратила свій естетичний вигляд і ми її відреставруємо, щоб була рівненька, засадим її квітами і так само засієм травичкою.»

Сім’я Наталії Рибковської гуляє у парку з дітьми. Жінка каже: порівняно з іншими містами, де вони бували, парк культури і відпочинку у Луцьку їй подобається найбільше. 

Наталія Рибковська, лучанка: «Ми, насправді, ідемо говоримо про те, що парк нарешті окультурили, облагородили, нормально бруківка є, велосипеди є, а насправді можна врегулювати, класні ці штуки бризкалки, жара, їх зробили. А так - всього вистачає, дуже задоволені ми парком.»