Історик із синдромом Дауна влаштувався на роботу

16:50, 19 лип. 2019
 
Історик із синдромом Дауна влаштувався на роботу

Лучанин Богдан Кравчук, перший в Україні студент-випускник із синдромом Дауна, сьогодні написав заяву на прийом на роботу. З початку серпня він працюватиме у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти. Нагадаємо, 11 липня Богдан отримав диплом бакалавра історії в одному з вишів області.

Нині Богдан Кравчук зустрівся із ректором інституту післядипломної педагогічної освіти Волині Петром Олешком. Хлопець прийшов написати заяву на працевлаштування. Богдан перший в Україні серед людей із синдромом Дауна здобув вищу освіту. Він історик. В інституті випускникові-бакалавру пропонують роботу за фахом, розповідає Петро Олешко.  За кілька хвилин Богдан пише заяву.

Ректор візує її й разом з хлопцем йдуть оглядати інститут. У цій кімнаті - Музеї історії освіти Волині. Його експонати збирали упродовж тридцяти років, розповідає Петро Олешко. На цих кадрах – робоче місце Богдана.

Богдан Кравчук, історик: "Бачу свою сучасну історію України у 20 столітті, і 19-му бачу. Подобається моє робоче місце, Леся Українка, картини, телефон, комп’ютер, документи."

Петро Олешко, ректор Волинського інституту післядипломної педосвіти: “У нас є така можливість і є для практичного застосування. Можемо на практиці показати, що хвороба не є вироком. Тільки у колективі можна соціалізуватися. Наступний який етап у нього в житті – це показати роботу, що він із нею справляється.”

Сьогодні Богдан познайомився із завідувачкою музею, у якому працюватиме, Аллою Янковенко.

Алла Яковенко, завідувачка Музею історії освіти Волині: “ Я впевнена, що це талановитий, здібний спеціаліст, а чим він займеться, ми будемо обговорювати. Що йому ближче до душі.”

До виконання обов’язків екскурсовода Богдан Кравчук приступить за кілька тижнів. Каже: вірить у свої сили. Перед стартом роботи планує відпочити із мамою.