Дільничні виборчі комісії в Луцьку отримують бюлетені

13:39, 19 лип. 2019
 
 Дільничні виборчі комісії в Луцьку отримують бюлетені

О 9-й ранку розпочалась видача бюлетенів у Луцький ОВК № 22. Представники дільничних виборчих комісій у супроводі поліції доставили бланки протоколів та бюлетені на дільниці. Там члени комісій провели засідання та підрахували бюлетені.

Представники 84 виборчих дільниць отримують бланки для протоколів та бюлетенів в приміщенні окружної виборчої комісії. Голова ОВК № 22 Тамара Гейло розповіла, що кожна дільниця отримає бюлетені у більшій на пів відсотка кількості від числа виборців.

Тамара Гейло, голова ОВК № 22: "Дільниці приїздять за встановленим графіком, заходять, отримують протоколи про підрахунок голосів, всі протоколи іменні. Кожна дільниця під номером, вказано номер протоколу від і до, далі тут підписуються в протоколі видачі бюлетенів три члени комісії: голова, заступник та секретар.”

Безпеку під час отримання та транспортування виборчої документації забезпечують працівники Луцького відділу поліції, розповів поліцейський Леонід Прокопчук.

Леонід Прокопчук, заступник начальника Луцького відділу поліції: “На кожну дільницю закріплено достатню кількість працівників поліції, які здатні виконувати, покладені на них обов’язки. Працівники поліції будуть забезпечувати публічну безпеку та охорону виборчої документації до закінчення виборчого процесу.”

Голова комісії спецдільниці № 071099 Світлана Саханюк, розповіла: дільниця знаходиться у приміщенні обласної інфекційної лікарні, голосуватиме тут 37 виборців.

Світлана Саханюк, голова ДВК № 071099: “Голосувати тут 21 липня будуть люди, які знаходяться тут на лікуванні. – На якій підставі? – Напередодні нами були складені списки виборців за поданням головного лікаря лікарні. Нас є 10 членів комісії, які згідно законодавства будуть також голосувати на цій дільниці.”

Світлана Саханюк розповіла, що напередодні в ОВК отримали пломби для скриньок та завершили облаштування дільниці.

Світлана Саханюк, голова ДВК № 071099: “Є сейф для зберігання бюлетенів, є дві кабінки необхідні для таємного голосування. В кабінках є тумбочки, щоб можна було покласти бюлетень. Ще у нас є дві скриньки стаціонарних для бюлетенів, є дві скриньки переносні для бюлетенів. Їхнє пломбування ми почнемо о 7.15 21-го числа. Зараз ми приймемо бюлетені, які щойно отримали від ОВК, перерахуємо, вже кворум є.”

Після перерахунку бюлетені закриють у сейфі до початку голосування у неділю 21 липня.