На луцькому ринку «Привіз» відсьогодні розпочався демонтаж контейнерів

18:10, 18 лип. 2019
 
На луцькому ринку «Привіз» відсьогодні розпочався демонтаж контейнерів

Ще учора на фундаментах стояли ятки з крамом. Нині власники МАФів розбирають конструкції, розповідає продавчиня Зоя Кудрик. І додає: «Привіз» - єдине місце у Луцьку для збуту сільгосппродукції з відповідними умовами.  Директор ринку Петро Талімончук на камеру говорити відмовився. Розповів, що продавці мають час до 5-го серпня, аби звільнити ділянку.

Петро Талімончук, директор ринку «Привіз»: «П’ятого числа заїжджають будівельники з технікою вже сюди.»

В торгових рядах  сільгосппродукцію продають селяни. Лариса Гончарук зі Зміїнця каже: після закриття ринку нікуди везти товар.

Лариса Гончарук, продає сільгосппродукцією на ринку «Привоз»: «Куди нам діватися? Нам ніхто нічого не запропонував, не прийшов, не сказав. Тож ми теж люди і треба з нами якось рахуватися! Хоч ми сільськи трудяги.»

З села Уїздці Млинівського району на луцький «Привіз» чотири рази в тиждень приїздить Зоя Кудрик.

Зоя Кудрик, продає сільгосппродукцією на ринку «Привоз»: «Вирощуємо усяку продукцію і перероблюємо напівфабрикати. Я не готова в умовах, які на старому ринку на землі торгувати. Тут під накриттям і сонце не світить, є де поставити, розложитися, сонце – прикрила собі серветкою. В мене немає більше засобів виживання, зарплати не має.  Суто з ринку живемо.»

Людмила Косарук, продає сільгосппродукцією на ринку «Привоз»: «На Старому ринку не має місця, куди ми можемо переїхати. Нам не зручно туди їздити, тому що там не має ніяких зручних умов для продажу. Тут хоч лавка є, прилавок, можна поседіти і на голову не капає. А там де? Там муніципальна поліція усіх гонить, там не має де стати.»

Мешканка Привокзального району міста Таліна Шамаєва розповідає: уся родина купує харчі тут.

Таліна Шамаєва, лучанка: « Нам так зручно тут і зелень купити, і молоко, і сметану, і яйця. Моя сім’я, молоді мої діти теж розчарувалися у такому рішенні. Нам щотижня жінка сюди привозить молоко по 9 літрів. Син їх купує. А тепер куди? У село до неї їхати?»

Тамара Іванівна, лучанка: «Базар такий хороший був і є. Хочуть забрати його!»

Зранку продавці сільгосппродукції та покупцІ ринку «Привіз» прийшли на позачергову сесію Луцької міської ради.Люди звернулися до міської влади з приводу закриття ринку.

Галина Фрончко, продає сільгосппродукцію на ринку «Привіз»: «Ми ж не перекупщики. Огірки, помідори, що є в нас на городі і в хазяйстві – молочне, худобу тримаємо. Якщо ми приїдемо і будемо торгувати як колись в калюжах, то я не зможу продавати ні сиру, ні сметани.»

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт під час сесії сказав, що на прохання депутатів Луцькою міською радою буде надіслано лист з проханням відтермінувати ліквідацію ринку «Привіз». Власники яток будуть торгувати доки орендарі земельної ділянки не розберуть прилавки, розповіла Людмила Кошарук з села Коршовець Луцького району.