Працівники міграційної служби області шукали нелегальних мігрантів

13:35, 18 лип. 2019
 
Працівники міграційної служби області шукали нелегальних мігрантів

Це — Завокзальний ринок Луцька. Працівники міграційної служби Волині прийшли перевірити документи до громадянина Туреччини Ахмета, який торгує тут щаурмою. Продавчиня Валентина, яка працює поруч, обличчя на камеру показувати відмовилась. Розповіла таке:

Валентина, продавчиня:Вони працюють добре, спокійно. - А Ви знаєте звідки вони приїхали? - З Туреччини. Тут завжди порядок, чистота, нічого поганого не можу сказати.“

Наталія Левчук, головна спеціалістка зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Управління ДМС в області: “Спочатку він показав паспорт громадянина Туреччини, але коли йому запропонували з нами проїхати для з’ясування законності його перебування, тому що в даному документі не було відмітки про його законність перебування, він знайшов посвідку на тимчасове проживання і там з документом все гаразд, як запевнили працівники міграційної служби.”

Наталія Левчук розповіла: іноземці, здебільшого, приїжджають на Волинь у пошуку заробітку.

Наталія Левчук, головна спеціалістка зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Управління ДМС в області: Ми працюємо кожного дня, тому що зараз наближаються позачергові вибори до ВРУ і максимум докладаємо зусиль, аби ця категорія громадян не скоїла у день виборів ніяких злочинів і взагалі будь- що, що може спровокувати якісь проблеми.

Анна Омелюк, завідувачка сектору Управління ДМС в області: Більшість проводяться такі рейди, коли сезон - кавуни, дині, тоді їх більше є, стараємося перевіряти. Також проводяться операції по відпрацюваннях “Мігрант”, це цільові профілактичні операції. По району, по трасах вони часто стоять. Період певний, якщо в обід виїжджаєш, то їх можна не знайти, треба якось зранку, під кінець дня.”

77 нелегальних мігрантів виявлено із початку року на Волині, каже Анна Омелюк, завідувачка сектору організації із запобігання нелегальній міграції управління Державної міграційної служби області. З її слів, до іноземців були застосовані відповідні заходи. У пункті тимчасового перебування в селі Журавичі Ківерцівського району нині чекає на виїзд за межі України 4 особи, каже вона.