У перинатальному центрі готуються до відкриття

17:23, 17 лип. 2019
 
У перинатальному центрі готуються до відкриття

Це - обласний перинатальний центр напередодні відкриття: з приміщення вивозять сміття, майстри завершують останні роботи, медпрацівники нині господарюють.

Роман Ковзунович, майстер: “Що тут дороблюєте? – Хлопці побили відкоси, то переробляємо фактуру.”

Андрій Власюк, майстер: “Ми монтуємо кріплення для рампи на вуглекислий газ і в іншій кімнаті на закис азоту.”

Григорій Деркач, майстер: “Світильники не всі світять, від старості погоріли – міняємо. Скільки таких не скажу. – Сьогодні встигнете усе доробити? – Звісно.”

Світлана Навроцька, старша акушерка стимуляційного кабінету: “Гарний манекен, причепили війки, зробили зачіску, з вигляду це гарна жінка. Насправді це високотехнологічний манекен, на якому можемо відпрацьовувати складні ситуації, які рідко трапляються в житті, але кожен лікар і кожна акушерка мають бути готові до цього.”

Історія будівництва закладу розпочалася у 2001 році, - розповідає виконувачка повноважень директора обласного перинатального центру розповідає Ірина Горавська. Вона каже: на сьогодні штат працівників – більше 2-х сотень.

Ірина Горавська, виконувачка повноважень директора обласного перинатального центру: “Ви пройшлися і бачили, що для початку роботи є все. Але є над чим працювати, є обладнання, яке потрібно закуповувати. – Яке? Обладнання для надання допомоги діткам, які народжені до 500 грамів. Для лікування важких форм непліддя, щоб цілий цикл надання допомоги жінкам був повним у цьому закладі.”

Поліклінічне відділення працює. У реєстратурі приймають двоє працівників, усе в світло-рожевих тонах із оздобленням штучних квітів. У холі грає Моцарт.

Юлія Шамрило, відвідувачка перинатального центру: “Усе дуже гарно, швидко, якісно, дуже приємно, що такий гарний заклад.”

На початку серпня сюди прийдуть перші породіллі, - розповіла директорка медзакладу.