Волинські рятувальники стали переможцями Чемпіонату України

17:35, 9 лип. 2019
 
Волинські рятувальники стали переможцями Чемпіонату України

Рятувальники волинської збірної команди з пожежно-прикладного спорту, які стали переможцями Чемпіонату України, повернулися додому.

Перші змагання цього сезону принесли абсолютну перемогу Юлії Гаврилюк. Дівчина працює диспетчером у Ківерцівському райвідділі. Розповідає: у пожежно-прикладний спорт прийшла з легкої атлетики. Додає: окрім швидкості потрібно володіти професійними навиками пожежогасіння.

Юлія Гаврилюк, чемпіонка України з пожежно-прикладного спорту: «Це ти біжиш зі стартових колодок – це бар’єр 70 сантиметрів. Потім прихвачуєш рукави, біжиш, потім по бумі біжиш, збігаєш з буму, розгортаєш рукава, скручуєш між собою гайки, біжиш до рака, з раком з’єднуєш, в тебе на поясі є ствол, ти його з’єднуєш до гайки  і фінішуєш. Це сотня, стометрова смуга. Ще були види штурмівка. Це біжиш зі старту 30 метрів і на ІІ поверх по драбині.

Змагання відбувалися у Харкові. Спортсмени долали 100-метрову смугу з перешкодами, піднімалися висувною драбиною, змагалися у пожежній естафеті та бойовому розгортанні.  Найсильнішим спортсменом України серед чоловіків у пожежно-прикладному спорті став лучанин Вадим Лучинський.

Вадим Лучинський, чемпіон України з пожежно-прикладного спорту: «В нас такий спорт, що тут треба бути швидким, спритним, гімнастично розвиненим, це мене приваблює. Займаюсь спортом з самого дитинства і це все мені імпонує.»               

Олександр Андрійчук у професію рятівника потрапив завдяки пожежно-прикладного спорту. Ним, розповідає, займається зі школи. В обласному управлінні ДСНС України Олександр бере участь у тренуванні особового складу.    

 

Олександр Андрійчук, призер Чемпіонату України, заслужений майстер спорту України: «В нас здійснюється підготовка всього особового складу. Весь особовий склад проходить фізичну підготовку. Здає нормативи, щоб завжди бути у бойовій готовності. Як що говорити про ті змагання, які відбулися кілька днів тому у Харкові. Я зайняв ІІІ-є місце в двоєборстві. В складі команди ми ІІ загальнокомандне місце серед дорослих чоловіків, і І-ше загальнокомандне місце серед працівників ДСНС.

 Нині команда готується до Кубку України з пожежно-прикладного спорту. Тренує волинських рятувальників заслужений майстер спорту України Юрій Сафатюк.