На Волині 15 випускників cклали ЗНО на 200 балів

16:45, 24 чер. 2019
 
На Волині 15 випускників cклали ЗНО на 200 балів

 У Луцькому НВК № 9 на максимум склали ЗНО четверо випускників-однокласників.

Для випускника Луцького НВК №9 Даниїла Ярощука математика ніколи не була складною, захоплювався нею з дитинства. Хлопець каже: тестові завдання розв’язав за 40 хвилин.

Даниїл Ярощук, склав ЗНО на 200 балів: “Взагалі я дійшов до відповідності на 8-й хвилині, а далі я просто за 40-к хвилин все розв’язав і далі сидів і думав аби зараз не зробити помилку, бо це дуже легко. Такого шансу другого не буде, щоб таке ЗНО легке було. В нас кожен з однокласників знав математику добре. Навіть ті, хто знав гірше, все одно написали ЗНО краще, ніж більша частина всіх учнів України. За тиждень до ЗНО прийшло до мене четверо моїх друга, ми з ними сиділи по пару годин протягом дня і вони всі здали на 190 і більше, але думаю, це не моя заслуга.”

На 200 балів написав математику і Андрій Обертас. До ЗНО готувався, каже, зазделегідь.

Андрій Обертас, склав ЗНО на 200 балів: “ Я багато працював в плані підготовки, робив тести, просто вчив предмет. Восени, цього року, я буду навчатися в Америці, в приватній школі, адже я там виграв грант і маю можливість безкоштовного навчання. Буду поглиблено вивчати фізику, астрономію, математику.”

Наставниця і вчителька хлопців Оксана Мала іншого результату, говорить, і не очікувала.

Оксана Мала, вчителька математики: “ Замість контрольних ми писали ЗНО, така можливість у нас була. Друкувалися бланки такі як на ЗНО, тести я складала самостійно, домашні завдання задавалися із Львівського регіонального центру. Найбільший рекорд це Даня, тест, на який виділялася година, він робив за 6 хвилин без жодної помилки. Стільки вже було розв’язано, останній урок ми проводили, я вже сіла і думаю: діти, ну що ж вам придумати, гортаю Львівський регіональний центр і це робили і це. Перед ЗНО я їх проводжала, стояла перед дверима, ми просто обнялися, побажала їм удачі і сказала, що я в їх вірю."

Костянтин Приступа успішно склав іспит з хімії.

Костянтин Приступа, склав ЗНО на 200 балів: “Було одне завдання, де перевірялися знання з сьомого класу. Там було про найпростішу формулу, а в новіших книжках вона називається імперичною, просто поняття з радянського союзу і поняття з нових книжок не співпадають. Я хочу займатися органічним синтезом і працювати як на промисловості так і займатися наукою.”

Компанію хлопцям з успішності склала Вероніка Євдокімова, 200 балів отримала з біології.

Вероніка Євдокимова, склала ЗНО на 200 балів: “Я не можу сказати, що це надзвичайно цікаво  для всіх, але поступово, починаючи вивчати щось і заглиблюючись у цей предмет, ми починаємо розуміти як все це працює і власне тому це цікаво.”

Усього рекордних 200 балів на ЗНО з різних предметів на Волині набрало 15 випускників, розповіла завідувачка центру ЗНО та моніторингових досліджень Алла Корнейко.

Алла Корнейко, завідувачка центру ЗНО та моніторингових досліджень:Досить успішно наші волинські учасники продемонстрували себе з математики, ми маємо 2 таких результата, з біології – 2, і хімія, хімія здивувала усіх, тому що в масштабах нашої області 8 200 бальних результатів. Маємо 200 бальний результат з німецької мови єдиний в масштабах України.”