У Луцьку готуются святкувати День батька

16:51, 15 чер. 2019
 
У Луцьку готуются святкувати День батька

У Луцьку 16 червня святкуватимуть день татусів. Цього року День батька в Україні вперше відзначають на офіційному рівні, відповідний указ президента уряд ухвалив у травні, раніше свято батьків відзначали не офіційно. Сім’я Тишкевичів із Луцька відзначатме цей день.

Володимир Тишкевич розповідає: довго з дружиною планували батьківство. Перша дитинка у їхній сім’ї померла. Нині Володимир  і Аліна Тишкевичі виховують трирічного сина Веніаміна і п’ятимісячну доньку Елеонору.

Володимир Тишкевич, тато: «Дуже хотів стати татом і коли став ним, дуже зрадів, що родився синочок, я дуже їх люблю. Коли у мене з’явилася дівчинка теж зрадів. Хочу багато вкласти християнських цінностей у їх виховання».

Мама Аліна Тишкевич каже: тато у їхній сім’ї знаходить час допомогти із дітьми, погратися, разом із сином лагодять велосипед, спілкуються.

Аліна Тишкевич, мама: «Тато проявляє ініціативу, щоб проводити із дітьми час. Це у майбутньому для наших дітей , для їхніх сімей, відіграватиме хорошу роль. Вони бачитимуть що у сім’ї є тато, мама. Із чоловіком проговорюємо, щоб тато був другом і міг навчити те, чого не може навчити мама».

Володимир Тишкевич, тато: «Після роботи стараюся приходити, гуляти з ними, ми ідемо пити сік. Спілкуємося. Виходимо гуляти. І щось прибрати, попрати, - це теж важливо робити . І це має робити тато, не тільки мама».

Трирічний Веніамін розповів нам про свого тата.

Веніамін Тишкевич, син: «Мій тато сильний, він сміливий,  великий, мам теж велика, Елеонора – маленька».

АлінаТишкевич,  мама: «До того, щоб стати татом, так само, як і до материнства ти не можеш бути просто готовим. Коли дітки маленькі ти по –одному реагуєш, коли інший вік, то по-іншому».

Подружжя Тишкевичів каже: офіційне визнання Дня батька для них важливе.

Володимир Тишкевич, тато: «Я буду святкувати, для мене це важливо. Важливо, щоб у сім’ї був тато».

У Луцьку в День батька відбудеться кілька заходів, про них розповів організатор Володимир Редкач. В одному з розважальних центрів міста відбудеться захід «Крута розмова»: батькам і дітям даватимуть запитання про їхні мрії, страхи, улюблені кольори, страви. Святкуватимуть і на Театральному майдані Луцька.

Володимир Редкач, організатор заходів до Дня батька у Луцьку: «Буде флешмоб. Він полягатиме у тому, щоб тато і дитина зробили 7 різних справ спільно і цим самим ми хочемо звернути увагу лучан до того, що свято з’явилося. А флашмобом показати модель поведінки тата і дитини у щоденному житті. Вони повинні будуть 7 разів обнятися, поцілуватися, зробити спільне селфі».

Святкування Дня батька  на Театральному майдані розпочнеться завтра о 17-й.