У Луцьку енергетики врятували кота

15:42, 14 чер. 2019
 
У Луцьку енергетики врятували кота

Волинські енергетики врятували кицьку, яка понад тиждень просиділа на смереці в одному із дворів на проспекті Молоді, що у Луцьку. З проханням врятувати кішку, звернулася лучанка Антоніна Клімішина.

Антоніна Клімішина, лучанка: “Я гортала стрічку у фейсбук і побачила три публікації про те, що на Молоді 11 знаходиться кицька на дереві і її ніхто не може зняти. Я спочатку написала альпіністам, але вони не відгукнулися, оскільки всі були зайняті, потім написала у «Волиньобленерго», бо їхні спецавтомобілі все такі менші за розміром, ніж рятувальників, і мені за кілька хвилин відповіли”.

Мешканка будинку, Тетяна Грицовник, розповіла, що напередодні викликали рятувальників. Їхня спроба збити чорного кота струменем води не дала результату.

Тетяна Грицовник, мешканка будинку: “Вдень кричить, вночі кричить, щось треба робити, почали викликати людей, які могли зняти. Почали якісь палки підставляти, щоб їжу доправити. Десь з сьомого поверху придумали м’ясо кидати, м’ясо зачепилося на гілки і воно, мабуть, поласувало трохи. Потім воно звісило лапки, голова висить.”

Раїса Холодюк, мешканка будинку: “Дякуючи хлопцям, вони дуже гарно зняли, бо не можна було дивитися на тваринку, вона так просила допомоги. Вже цілий мікрорайон страждав через цього котика.”

Нині кішка живе у Антоніни Клімішиної. Дівчина розповіла: розмістила оголошення аби знайти йому власника.

Антоніна Клімішина, лучанка:Киця доглянута, домашня і ласкава. Після того як береш її на руки вона починає муркотіти, а ще дуже любить тертися об ноги. Поступово їй трішки даємо їсти, бо ветеринар порадив не давати відразу багато їжі, тому що вона шість днів мало споживала їжі, води взагалі не пила, тільки те, що облизувалася, коли її поливали водою під час рятувальної операції. Вона тут облаштувалася, спала, гралася. Ой, а це зараз взяла і вкусила, вперше проявила свій характер.”