Луцький пляж у районі Теремно – в смітті

12:50, 14 чер. 2019
 
Луцький пляж у районі Теремно – в смітті

Контейнери переповнені, навколо них лежать відходи, які розносять довкола тварини і вітер.  На сьогодні це єдиний пляж в обласному центрі, де дозволено купатися.

 На годиннику десята 15, на пляжі біля ставка у районі Теремно люди, сміття і кози. 

З одного боку пляжу лучани купаються, з іншого перуть речі. Люди, з якими ми спілкувалися на пляжі, говорять про неналежний догляд за територією. 

«Ну, Теремно не Балатон, звісно, але бажано тут навести порядок. Подивіться на ці грибочки – дні юності моєї бабусі», - каже Світлана, яка відпочиває на пляжі.     

«Нічого не прибирають, дуже брудно, навіть сходи забрали для спуску дітям, вони в тому болоті бовтаються щодня», - каже Ольга. 

«Хлопці приходили ставили смітник, але його накидали, нікого немає вже тиждень, щоб прибрати. Я не знаю, як то так?!», - розповів Геннадій Левчик.

«У принципі, сміття тут постійно, торік теж було. А що ж, якщо людей відпочиває багато, ящиків мало. Повинні бути служби, які їх вивозитимуть», - говорить Сергій Абросімов.     

Навести лад на пляжі, мають найближчим часом, розповів інженер відділу санітарного нагляду міста Луцька Іван Козак: "Це людський фактор, можливо якийсь працівник не своєчасно виконав свою роботу, ми переглянемо і розберемося. Теремнівський пляж прибирає підприємство ТОВ «ТерКомуналСервіс», згідно з тендерними зобов’язаннями, - вони двічі на тиждень очищують саму територію. Сміття з урн очищується щодня, але їх є 15 штук, цього недостатньо, враховуючи великий наплив людей-відпочиваючих. Тому наступного тижня на теремнівському пляжі  встановлять додаткові контейнери для сміття чи існуючі замінять на більші». 

Нагадаємо, в Луцьку є два міських пляжі: в Теремно і в центральному парку міста біля річки Стир. На останньому нині не рекомендують плавати. Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради Юрій Кирилюк каже: брали проби води й виявили надмірну кількість хімічних та біологічних речовин. Чергові проби, каже він, братимуть цими вихідними.