14-річного волинянина нагородять, бо він врятував потопельника

16:06, 13 чер. 2019
 
14-річного волинянина нагородять, бо він врятував потопельника

Третього червня два рятувальники на посту біля ставка у Теремно провели ефективні реанімаційні заходи до чоловіка, у якого не було дихання і зупинився пульс. Пізніше стало відомо, що з води потопаючого витягнув Андрій Ольхович із села Жабка.

Андрій Ольхович сидів з товаришем і рибалив. Він пригадує, що була обідня пора.

Андрій Ольхович, підняв із дна води чоловіка: “ Через наші снасті перепливав той чоловік і почав кликати на допомогу, там сиділа пара чоловік і жінка, чоловік почав до нього пливти і витягати до берега.”

Перший рятувальник повернувся на берег, говорить Андрій, чоловік пішов на дно. Ріст Андрія метр 75, він каже, що глибина озера неподалік берега більше 2 метрів, видимість під водою близько 50 сантиметрів.

Андрій Ольхович, підняв із дна води чоловік: “Я тоді підбіг, стрибнув у воду й запитав у чоловіка, де той пішов на дно, він показав біля очерету. Я пірнув перший раз, пройшов рукою по дну – не було, другий раз пірнув і вперся йому в спину, далі нащупав руку і витягнув на поверхню води.”

Далі підбігли рятувальники з пляжу і провели реанімаційні заходи, чоловіка завезли в лікарню. Андрій Ольхович розповів: у дитинстві мріяв стати пожежником, тепер думає, щоб у майбутньому пов’язати своє життя з професією рятувальника. Нині Луцька міська рада звернулася до управління ДСНС області, аби хлопця нагородили за порятунок потопаючого. Нині чоловік, якого врятували, у відділенні пульмонології, -розповів про це заступник директора Луцької міської лікарні Андрій Смольянінов, - завтра його виписуватимуть з медзакладу. Ми зв’язалися з ним, йому 30 років, говорити на камеру відмовився і подякував усім, хто рятував його життя.