Лучанам рекомендують не плавати у річці Стир

15:19, 12 чер. 2019
 
Лучанам рекомендують не плавати у річці Стир

У річці Стир біля центрального пляжу у парку імені Лесі Українки в Луцьку плавають діти, підлітки та дорослі.

Поряд рятувальний пост, на якому оголошення з висновком лікаря: «Вода не відповідає гігієнічним нормам». Про заборону, говорять відпочивальники, знають не всі.

Олена Грановська, відпочивальниця: “Не знаю, тут тільки табличка заборони пірнати. Ми тут завжди купаємося, то водичка нормальна.”

Микола Шкавура, відпочивальник: “Просто близько і все. Сонце пече, 30 градусів, що робити вдома. – на пункті рятувальників є застереження про те. Що не рекомендують плавати, що думаєте про це. – Всерівно буду плавати.”

Микита Романов, відпочивальник: “Дуже добре, вперше прийшов за цей сезон, дуже класно. – Чи бачили застереження щодо купання? - Ні.”
Ігор Романов, відпочивальник:Ми з Нововолинська, син вчиться, то ми тут, він сесію здає.”

Відвідувачі пляжу, які не звертають увагу на застереження, говорять, що увагу треба звернути на облаштування території.

Володимир Коваленко, відпочивальник: “ От такий ремонт написали в інтренеті, що пляж привели у порядок, а приїхавчоловік на велосипеді. Перемонтував одну лавку і все.”

Костянтин Геніш, рятувальник на пляжі: “Ситуація на пляжі сьогодні спокійна, крім випадків із неповнолітніми, 10-11 клас, вони тут розпивають слабоалкогольні напої, плавають, не слухаються, стрибають у заборонених місцях. От це самий проблемний контингент.”

Утримуватися від купання, каже начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради Юрій Кирилюк, потрібно до кінця тижня.

Юрій Кирилюк, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення: Теремнівська водойма придатна для плавання, а на Стиру - ні. Бо було багато дощів. Вони з полів вимивають міндобрива, хімікати і вміст шкідливих речовин у воді перевищує вміст речовин.”

Наступні проби води для аналізу братимуть цими вихідними, результати оголосять на інформаційній дошці на пляжі.