У Ковелі відбувся чемпіонат України з веслування на байдарках і каное

12:58, 12 чер. 2019
 
У Ковелі відбувся чемпіонат України з веслування на байдарках і каное

У Ковелі відбувся чемпіонат України з веслування на байдарках і каное серед юнаків та дівчат 2003-2006 років народження. Участь у змаганнях взяли майже 700 спортсменів з 23-ьох областей України та міста Києва. Волинь на турнірі представляли вихованці обласної спортивної школи та дитячо-юнацьких спортивних шкіл Ковеля і Шацька.

Вихованець комплексної ДЮСШ ім. Євгена Кондратовича м. Ковеля Марко Смусь фінішував третім в заїзді байдарок-одиночок на дистанції 2000 метрів. Каже: “бронзою” задоволений, бо це його перша медаль на таких престижних змаганнях.

Марко Смусь, призер чемпіонату ( комплексна ДЮСШ ім. Є. Кондратовича м. Ковеля):“Виступом задоволений дуже. Були важкі тренування. Я витерпів і показав хороший результат. Це перша моя медаль в чемпіонатах України.”

Партнери хлопця по збірній Волині - Тарас Семенюк та Анатолій Шворак святкували перемогу в каное-двійці на дистанціях 1000 та 500 метрів. Своє третє “золото” чемпіонату Тарас здобув самостійно у каное на дистанції 1000 метрів.

Тарас Семенюк, триразовий чемпіон України (комплексна ДЮСШ м. Ковеля):На дистанції був не дуже приємний боковий вітер. Це для каноїстів — не дуже зручно. Але я старався, цілий рік тренувався. І тому отримав той результат, який хотів. Наступного року ми будемо вже представляти юніорів, тому старатимемося потрапити на чемпіонат Європи та світу.”

Анатолій Шворак, чемпіон України серед каное-двійок на дистанціях 1000 та 500 метрів: Займаюся десь 2,5 роки. Мені просто сподобалося. Я прийшов в секцію через свого друга. Почав тренуватися, і зараз далі займаюся. Добре тренувалися і були підготовлені до таких заїздів.”

Олексій Майстрович, чемпіон України серед каное-одиночок на дистанції 2000 метрів (м. Дубно): Боротьба була запекла. Потрібно було добре виїхати на старті, що я й зробив. Далі потрібно було тільки підтримувати темп по наростаючій. Це моя третя медаль на цьому чемпіонаті. Буду продовжувати тренуватися і прагнути більшого успіху”.

Веслувальна база у Ковелі — одна з кращих в Україні, - каже головний суддя змагань В’ячеслав Настюк. Розповідає: місто має розвинуту транспортну та готельну інфраструктуру, що також враховують організатори змагань.

В’ячеслав Настюк, головний суддя змагань (м. Вінниця): “Без дітей держава не має шансів розвиватися. Так само і наша національна команда без таких масових змагань не змогла б існувати. Наші веслувальники досягають значних успіхів саме завдяки тому, що в свій час було прийнято рішення про розвиток та підтримку змагань юнаків та дівчат.”

За підсумками всіх заїздів чемпіонату перше загальнокомандне місце вибороли веслувальники зі столиці України — Києва. Другими були представники Львівської області. Третіми — волиняни.