У селі біля Луцька проблема з бездомними псами

19:09, 11 чер. 2019
 
У селі біля Луцька проблема з бездомними псами

Жителька села Струмівка Мирослава Денисюк каже: собаки, які живуть на будівництві поряд з її будинком, часто нападають на перехожих. Напередодні собака покусала її сестру і налякала племінника. Жінка розповідає: зверталася до сільської ради, аби вирішили проблему з бездомними тваринами, сільський голова каже: на це нема грошей.

Мирослава Денисюк, жителька с. Струмівка: “Діти страшенно злякалися, бо вони були з нею. Прийшли додому в такому шоці. Після цієї ситуації вже не хочуть гуляти на вулиці. Раніше просилися на велосипедах покататись, в магазин піти. Зараз категорично ні, тому що страх.”

Сестра Мирослави Денисюк Ірина не єдина, кого покусала собака. Розповідає: за останній тиждень на відео з камер спостереження зафіксували 7 нападів на жителів масиву.

Марія Ковальчук, жителька с. Струмівка: “Ми дійсно були поруч з дитиною, то він не вкусив. Якби був ще на пару кроків ближче, то би вкусила дійсно. Так налетів, що так бідний ноги підняв почав сам кричати.і старша дитина їздив у магазин постійно. То нападає ця собака рижа. Кажуть, що там є ще маленькі собачки, то що буде як вони підростуть.”

Працівник на будівництві, де живуть собаки, Сергій, який прізвища свого не назвав, розповів: було 7 цуценят, всіх пороздавали. Сьогодні на базар завезли останніх двох.

Сергій, працює на будівництві: “ У нас тут взагалі немає собак. Вона приблудна то тут, то там на мийці бігає. Де годують , там і бігає.”

Вадим, виконроб: “Звичайно повинна бути собака на будівництві. Були, але немає. Ви приїхали сюди, ви бачили собак, ні. І все. Значить їх у нас немає.”

Після нападу собаки на сестру Мирослава Денисюк звернулася в комунальне підприємство «Ласка», аби собаку із цуценятами відловили. Його директорка Наталія Рудь відповіла: оскільки масив розташований за межами Луцька повинна бути офіційно укладена угода між підприємством і сільською радою. Село Струмівка належить до Підгайцівської ОТГ. ЇЇ голова Юрій Семенюк відповів: громада на це не має грошей.

Юрій Семенюк, Підгайцівський сільський голова: “В скільки той собака може обійтися? Все ж впирається у фінанси. Я сільський голова рахую кожну копійку.”

Директорка комунального підприємства «Ласка» Наталія Рудь розповіла, що договори на відлов бродячих собак підписали з Боратинською і Княгининівською ОТГ. Каже: відлов однієї собаки коштує 879 грн.

Наталія Рудь, директорка КП «Ласка»: “Їх відловлюють, ідентифікують, далі вони проходять карантин, потім їх стерилізують, вакцинують, обробляють від глистів. Потім вони проходять вже післяопераційну перетримку, і згідно акту повертаються на місце, де їх відловили.”

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк розповів, що на звернення відреагували. Працівники комунального підприємства ОТГ намагалися відловити собак самотужки, але їх не знайшли. Чи підписувати договір співпраці з КП «Ласка» вирішуватимуть на сесії сільської ради.