Володимир Боровик отримав вирок

18:19, 11 чер. 2019
 
Володимир Боровик отримав вирок

 

Волинський апеляційний суд виніс новий вирок Володимиру Боровику. 30 січня 2017 року в селі Княгининок Луцького району він на автомобілі насмерть збив 35-річну жінку, яка йшла узбіччям дороги разом із малолітнім сином. Сьогодні справу Володимира Боровика розглядала колегія суддів Волинського апеляційного суду. Під час засідання Боровик говорив, що не вживав алкоголю в день аварії.

Володимир Боровик, винуватець смертельної аварії: “Випив енергетика, експертиза цього всього не показала, показів експертизи немає на сьогоднішній день. Я визнаю свою вину, я ні від чого не відмовляюся, більше такого не буде.”

31 січня, після того, як Володимир Боровик насмерть збив жінку в Княгининку, він втік з місця аварії. Його поліцейські затримали за 4 кілометри звідти.

Привезли на обстеження на стан алкогольного сп’яніння до обласного наркодиспансеру. Свою вину чоловік тоді не визнавав.

Володимир Боровик, винуватець смертельної аварії: “Я не знаю, що вони розказують, що якась трагедія сталася, що хтось когось збив. Якщо мене хтось збив — то мене б забрали відразу, але мене ніхто не забрав. - Можливо, ви втікли з місця ДТП? - Я що схожий на вбивцю, чи я втікаю кудись? - Скажіть, будь ласка, алкоголь сьогодні вживали, чи ні? - Так, вживав.”

Луцький міськрайонний суд визнав Володимира Боровика винними і засудив його до 5 років позбавлення волі з 3-річним іспитовим терміном.

Апеляційний суд області рішення першої інстанції не змінив. Верховний Суд повернув справу. Прокурор Ігор Демчишин каже, що наполягає на 7-річному позбавленні волі винуватця смертельної аварії.

Ігор Демчишин, прокурор: “Є наслідки непоправними, вважаємо, що рішення суду і першої інстанції, і апеляційної інстанції були прийняті без врахування належним чином тяжкості правопорушення та даних про особу Боровика. Підтримую свою апеляційну скаргу, прошу задоволити її в повному об’ємі.”

Потерпілі на засідання суду не прийшли.

Володимир Гнатущенко, адвокат Володимира Боровика: “Він все усвідомив, відшкодував, від потерпілих немає ні моральних, ні матеріальних претензій.”

Судді вислухали аргументи сторін і ухвалили рішення.

Віталій Денісов, суддя Волинського апеляційного суду: “Вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області від 19 липня 2017 року щодо Боровика Володимира Васильовича в частині призначеного покарання — скасувати. Ухвалити новий вирок, яким Боровику Володимиру Васильовичу за ч. 2 ст. 286 ККУ призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців та з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.”

Адвокат Боровика, Володимир Гнатущенко, розповів, що буде оскаржувати в касаційній інстанції рішення про позбавлення волі його підзахисного.