18 медалей привезли з Польщі луцькі спортсмени з Університетету третього віку

20:10, 10 чер. 2019
 
18 медалей привезли з Польщі луцькі спортсмени з Університетету третього віку

18 медалей привезли з Польщі луцькі спортсмени з Університетету третього віку. Розповіла Суспільному голова центру Оксана Степанюк. У командному заліку на 11-й міжнародній олімпіаді людей старшого віку команда виборола 3-те місце. 

58-річний В’ячеслав Березін та 61-річна Людмила Леонтіва разом приїхали до луцького парку на тренування. В’ячеслав розповідає, з Людмилою одружені 15 років. Відтоді тренуються разом. Людмила каже - велосипедні подорожі та спорт невід’ємна частина їхнього життя. Щоразу подружжя долають відстань не менше 30 кілометрів за тренування. Себе називають спортсменами аматорами.

Людмила Леонтіва, лучанка: “Велосипед для мене це найкраща сторона мого життя тому що на велосипедах ми спілкуємося з гарними товаришами.”

Два останні місяці, розповідає подружжя, посилено тренувалися. Готувались до міжнародної олімпіади університетів третього віку. Це - спортивні змагання людей за “50-т”.

В’ячеслан Березін, лучанин: “ Це змагання сенькорів. Був один учасник. 92 роки поляку було. На велосипеді в кожній категорії там учасників бувало від 20-ти до 50-ти людей.”

З міжнародних змагань у Польщі подружжя повернулися з медалями. Людмила у своїй віковій категорії, на дистанції крос-кантрі виборола срібло. В’ячеслав привіз додому бронзову медаль. Обоє учасники волинської громадської організації "Університет третього віку".

Людмила Леонтіва, лучанка: “Спорт для всіх заради здоров’я, тільки здоров’я. В такому віці, як ми, медалі це добре, але основне це — здоров’я.”

Разом з Людмилою та В’ячеславом до Польщі на змагання їздили 3 десятки лучан. Нині у міській бібліотеці №10, усі спортсмени університету третього віку ,вперше зустрілися після змагань. В’ячеслав та Людмила показують нагороди. Луцька команда серед 70 збірних з Польщі та Австрії посіла третє місце у командному заліку, - каже голова центру освіти університету Оксана Степанюк.

Оксана Степанюк, голова "Центру освіти “Університету третього віку": “В нашій команді з Луцька було 33 учасники, серед них 18 призерів з них 3 золоті медалі, 5 срібних і 10 бронзових і дуже багато 4-х 5-х. Це був прогнозований результат, ми готувалися до цього результату.”

Наступного року розповів В’ячеслав Березін планує принести команді олімпійське золото. Подружжя вже почали готуватись до 12-х міжнародних змагань серед університетів третього віку.