В селі Озеро собака вигодовує кошенят

11:34, 6 чер. 2019
 
В селі Озеро собака вигодовує кошенят

На одному з обійсть у селі Озеро Ківерцівського району собака вигодовує кошенят. Пес на кличку Білка відібрала у кицьки дитинчат, бо вважає їх за своїх, - про це Суспільному розповіла господарка тварин Євгенія Андрійчук. Каже, Білка була вагітна, але не народила. Два тижні тому відібрала кошенят у кицьки.

Євгенія Андрійчук, господарка тварин: «Відразу вона взяла і їх прийняла, це на подвір’ї було, я побачила. І вона нікого не підпускала, дітей – то взагалі кидалася, а кота побачить чужого – то страшне. То взяти і гарно так глядіти – я вперше побачила, поки живу.»

Двірянжка вилизує кошенят і годує молоком, каже пані Євгенія.

Євгенія Андрійчук, господарка тварин: «Кажу, побачимо, що то буде, вона дійсно почала біля них гарненько і забрала. А кішка залишилась сама при бубнових інтересах, без них . Воно ж там ссе щось, я дивилася – повненькі вони, вони ж цілий день біля неї.»

Подивитися на собаку, яка вигодовує кошенят, до подвір’я Євгенії Михайлівни приходять діти.  

Денис, правнук: «Такого не буває. Я ніколи не бачив, щоб собака доглядала кошенят, це мене здивувало.»

Вікторія Педосенко, внучка: «Для дітей це незвичне явище, вони заглядають, дуже це Мілаші подобається, але собака їй не дає, вона дуже боїться собак.»


Явище, коли тварини одного виду виховують дитинчат іншого, в природі трапляється, розповів доцент кафедри зоології Східноєвропейського університету Ярослав Степанюк. Каже, такі випадки найбільш часті серед свійських птахів.

Ярослав Степанюк, зоолог: «Тут в собаки проявився інстинкт до вигодовування малят. А в маленьких котів цей інстинкт агресії до собак ще не сформований. Тому між ними існує така дружба. В подальшому малі котенята будуть сприймати собак як неворожих тварин до моменту, поки вони не зіткнуться з агресією.»

Аби кошенята не відвикли від кицьки, на ніч господарі почали приносити їх до мами.