У Луцьку триває чемпіонат України з панкратіону та грепплінгу

15:18, 17 тра. 2019
 
У Луцьку триває чемпіонат України з панкратіону та грепплінгу

У Волинській обласній дитячо-юнацькій спортивній школі другий день тривають змагання з панкратіону та грепплінгу. На турнір приїхало понад 5 сотень учасників з 18 областей держави. Це - чемпіонат України, який вперше відбувається у Луцьку.

У Всеукраїнських змаганнях з панкратіону та грепплінгу беруть участь  діти та юнаки віком від 9 до 15 років. Збірна команда Волині представлена 2 десятками спортсменів. Денис Михальчук родом із села Четверня Маневицького району, займається цим видом спорту два роки. Нині, каже, мріє про чемпіонський титул.

Денис Михальчук, учасник змагань (Волинь): «Я був тільки на одних змаганнях чемпіонат Волинської області, зараз буде на чемпіонаті України.  А в більшості виступаю по ММА.  Досягнення в ММА я багаторазовий чемпіон області і їздив на бойове самбо, срібний призер Європи.»

Боротьба серед учасників триває лише на татамі, а в житті такі турніри об»єднують людей — каже голова Федерації панкратіону та грепплінгу Волині Михайло Савчук. Розповідає чим відрізняється цей вид спорту від інших.

 

Михайло Савчук, голова Волинської обласної Федерації панкратіону та грепплінгу: «Панкратіон – це вид бойового мистецтва стародавній, він має коріння з древньо-грецьких ігор, в яких бійці, коли зустрічалися на арені мали змогу визначати переможця за допомогою кидків, больових прийомів, ударів і різного роду технікою, яка змушувала б супротивника здаватися.Другий вид боротьби - це грепплінг, це один із найпотужніших видів боротьби, де дозволено практично усі больові, задушливі і кидкові прийоми.»

Михайло Савчук каже: за результатами цих змагань буде сформована збірна команда України серед молодших спортсменів, які візьмуть участь восени у міжнародних змаганнях.

Олег Вєтров, голова Кіровоградської обласної Федерації панкратіону та грепплінгу: «Дуже гостинний прийом, світла зала, бойовий дух, настрій, приїхали лише за перемогою і сьогодні наші спортсмени ідуть в призах, з перемогами. Звичайно, хвилюємося, адже 500 учасників кажуть самі про себе. Але, завдання тренера сьогодні виконується.»

4 сотні кілометрів подолали, аби потрапити на ці змагання спортсмени і вболівальники з Київщини. 


Костянтин Цвик, відвідувач турніру (м.Фастів): «Приємно дивитися, коли діти працюють гарно. Я раджу всім батькам їздити і дивитися, як їх діти працюють. Тому що їх підтримка — це найголовніше для дитини. Це дуже варте цього. Рівень змагань дуже хороший. Не має ніяких зауважень, так що хлопці молодці.»

Фінальні поєдинки та нагородження учасників відбудеться у неділю, 19 травня.