У Луцьку змінили маршрути руху тролейбусів №1 і №2.

18:38, 16 тра. 2019
 
У Луцьку змінили маршрути руху тролейбусів №1 і №2.

    Тролейбуси №8 та 9 скасовано. Їх об’єднали з маршрутами №1 та 2. Розповів директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц. Тепер кінцевою точкою маршруту буде район картонно-руберойдового заводу.  По проспекту Молоді перший та другий тролейбуси не курсуватимуть. 

   Кондуктор Людмила, яка не захотіла називати прізвища, робить оголошення про зміну маршруту на зупинках. Тролейбуси номер один і два об’єднали із восьмим і дев’ятим. Тепер, сівши на зупинці  мікрорайону ЛПЗ, можна доїхати на сороковий квартал, не пересідаючи. Пасажир Сергій Лебеденко каже: тролейбусом користується постійно.

Сергій Лебеденко, пасажир: «На 40-й рідше їжджу, а тепер буде зручно. Не треба робити пересадку, якщо їхати на 40-й, економія грошей».

Надія Сабанова їде із району ЛПЗ каже, зі зміною маршруту змінився графік руху, про що вона не знала.  

Надія Сабанова, пасажирка: «Я вважаю, що вони повинні були змінити спочатку графік, повивішувати, щоб люди знали, щоб не чекали люди по годині. - Скільки ви чекали? 

- Близько 30 хвилин».

Віталій Рибчук, пасажир: «Прийшов на зупинку, сів на тролейбус і доїхав у інший кінець міста, без проблем. Я маю на телефоні розклад, через перехід навіть зараз підбіг, щоб встигнути».

Микола Бебко, пасажир: «Я за, що змінилося. Часто не можна було із центра доїхати сюди на сороковий, йшло чотири 15-ки і тоді ішла маршрутка на 40-й».

  Змінили маршрут руху тролейбусів номер 1 і 2 на основі рекомендацій науковців Харківського автомобільно-дорожнього інституту, розповів керівник Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц.

Володимир Пуц, керівник Луцького електротранспортного підприємства: «Маршрут номер 1 пролягає від СКФ Україна, далі Волі, Відродження до Північного ринку, Гордіюк, до ринку 40-го і на КРЗ. У зворотному напрямку він іде на Гордіюк і на Соборності, далі - до готелю «Україна» і на СКФ «Україна». Двійка курсує від СКФ «Україна» у бік КРЗ вулицям Соборності, Гордіюк і на КРЗ. У зворотному напрямку він іде на Відродження, Волі і СКФ «
Україна»».

  Протяжність нового маршруту від Луцького підшипникового заводу до колишнього картонно-руберойдового заводу - 28 кілометрів. Інтервал руху у час пік -15 хвилин, розповів Володимир Пуц.

Володимир Пуц, керівник Луцького електротранспортного підприємства: «Інтенсивність руху у часи пік через 15 хвилин. Графіки вивішені на кінцевих зупинках. Може, сьогодні люди ще не знають, що не йде на Молоді, а йде на КРЗ».

   За новим маршрутом тролейбуси курсуватимуть близько місяця. Після цього оцінять чи економічно вигідно так їздити.