Волинянка врятувала трьох лисенят від браконьєрів

14:17, 16 тра. 2019
 
Волинянка врятувала трьох лисенят від браконьєрів

У Ковелі двомісячних лисенят браконьєри хотіли продати в інше місто, їх врятувала місцева мешканка, представниця ГО «Волонтерське об’єднання «Ковель енімалс» Катерина Миронюк. Жінка розповідає, що перекупила тварин на автостанції перед відправленням автобуса. Нині Катерина Миронюк приїхала в Луцький зоопарк, де звірятам знайшла прихисток. 

Директорка Людмила Денисенко каже: це хлопчики, їм приблизно 2 місяці, ніч перебули спокійно, почали адаптовуватися. Їх сюди доправила ковельчанка Катерина Миронюк. Жінка розповідає, що опівночі у соцмережі побачила оголошення про продаж тварин, о восьмій ранку зателефонувала за вказаним номером із пропозицією викупити їх. Катерина Миронюк говорить:  домовилася про зустріч на автостанції, звідки їх мали відправляти замовнику тварин.

Катерина Миронюк, врятувала лисенят: «Запитала чи фізично вони у неї, каже що продала за 200 гривень за тварину, я запропонувала 300 гривень. Запитали через скільки буду, так  і приїхала: гарна, миловидна дівчина, зовсім не схожа на продавці диких тварин.»

Адріана Миронюк: «Коли мама забрала зі школи, я питаю куди їдемо, а вона каже, що завеземо цих лисенят у зоопарк, я здивувалася. Ми стали, глянула в коробку, а вони такі «фшшшііі», віщали, а один такий взагалі дикий.»

 

До появи нових мешканців зоопарку, каже Людмила Денисенко, у звіринці  було 5 лисиць. Вона розповідає, що завтра їх може стати ще більше: зателефонували люди й повідомили, що в селі під Луцьком у закинутій хаті знайшли восьмеро лисенят, пообіцяли привезти їх завтра. Людмила Денисенко говорить: цих тварин на волю випускати не можна.

Людмила Денисенко, директорка  КП «Луцький зоопарк»: «Вони дуже маленькі, питали чи їх випустять назад у природу. А що вони там у природі будуть робити?! Маленьким мама приносить їжу, яка вже придушена чи роздерта, також є для харчування мамине молоко. Якщо їх зараз випустити – це рівноцінно відправляти на смерть, бо розбіжаться у різні сторони й стануть самі чиєюсь здобиччю.»

У зоопарку Катерину Миронюк називають хрещеною мамою цих тваринок.

Катерина Миронюк, врятувала лисенят: «Маленьке місто, в мене є їхні фотографії, їх розповсюджувати не хочу, у мене троє дітей. Це хай буде на їхній совісті. Але доки в Україні будуть притравочні станції, доти буде попит на таких тварин.