Освітяни й учні до проведення ЗНО на Волині готові

13:50, 16 тра. 2019
 
Освітяни й учні до проведення ЗНО на Волині готові

Які додаткові організаційні заходи потрібні в школах області для безпечного проведення тестування обговорювали на розширеній нараді у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти.

На Волині цього року зросла кількість зареєстрованих учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Їх 11 тисяч 300. Забезпечуватимуть процес майже три тисячі педагогів, каже Алла Корнейко завідувачка центру ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти. Одинадцятикласник  Дмитро Корольчук розповідає: кілька років мріє стати лікарем. Тому, каже, готуватися до ЗНО почав завчасно.

 

Дмитро Корольчук, учень 11-А класу: «З ІІ семестру 10 класу з репетиторами, але я й так до екзаменів готуюся в школі постійно. Обрав математику, українську мову та біологію. Мені подобаються ці предмети, думаю що ЗНО допоможе вибрати свою професію і отримати задоволення від своєї професії03.30 стик 02.24 і тому я раджу (це така порада майбутнім випускникам) готуватися якомога раніше.»

Дарина Мар’яш, учениця 11-А класу: «Почала готуватися ще з 8го класі, вибрала професію перекладача і до сьогодні впевнена у своєму виборі, тому вибрала іспити з англ мови. У нас в школі допомагають із підготовкою до ЗНО, є факультативи, спецкурси, я займаюсь і самостійно і відвідую курси з англійської мові. також важливу роль відіграла моя участь в олімпіадах, конкурсах і так далі.»

Кабінети у Луцькому ліцеї №3 до проведення зовнішнього незалежного оцінювання готують заздалегідь, розповідає вчителька Зінаїда Сахарук.

Зінаїда Сахарук, вчителька зарубіжної літератури: «Це кабінет 141, кабінет зарубіжної літератури і відколи у нас в державі ЗНО, цей кабінет постійно задіяний щоб наші випускники складали іспити з різних дисциплін теж мусимо готуватися до того, щоб наші учні потім склали і учні волинської області будуть в цьому кабінеті складати.»


На Волині – майже півсотні пунктів, де відбуватиметься ЗНО. Нині педагоги і правоохоронці зібралися, аби обговорити останні приготування до тестування, розповів заступник директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Андрій Миляник.

Андрій Миляник,заступник директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти: «Підсумкова нарада, де і правоохоронці і представники закладів, все поки що добре, сподіваюсь що ця співпраця доведе до хорошого проведення зовнішнього незалежного оцінювання стик Цьогоріч на Волині буде працювати більша кількість пунктів - 49, це за рахунок вишів і пту, бо цього року ці випускники складають два іспити, дві ДПА у формі ЗНО. Це укрмова та л-ра, і математика або історія на вибір.»

Завідувачка центру ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко розповіла про комплект документів, з яким учасники повинні прийти на тестування. Це: паспорт, оригінал сертифікату і запрошення-перепустка.

 

Алла Корнейко, завідувачка центру ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти: «На жаль, лише половина учасників роздрукувала зі своїх сторінок запрошення, це важливий документ,  бо там вказано пункт, адресу і т.д., тому ми закликаємо всіх випускників роздрукувати свої запрошення-перепустки.»