На Рівненському полігоні тривають льотно-тактичні навчання армійської авіації

14:06, 15 тра. 2019
 
На Рівненському полігоні тривають льотно-тактичні навчання армійської авіації

Напередодні військові вперше в історії української армії провели навчальні польоти за темної пори доби. Про це Суспільному розповів начальник армійської авіації ЗСУ Ігор Яременко.

На рівненському загальновійськовому полігоні з початку травня тренуються українські льотчики з 4-х військових бригад. У небо підіймаються вертольоти МІ-8 та МІ-24. Про ціль навчань розповідає бортовий авіаційний технік Богдан Ликов.

Богдан Ликов, бортовий авіаційний технік МІ-8: «Ми будемо знищувати броньовані цілі бойових машин піхоти, окремі групи піхоти.»

Щойно сутеніє льотчики беруться до перших нічних тренувань, розповідає командир вертолітної ескадрильї Андрій Любчик.

Андрій Любчик, командир вертольотної ескадрильї: «Спочатку льотний склад тренується вдень, потім переходимо на нічні польоти. Потім коли вдосконалення йде то в очках нічного бачення.»

До нічних навчань допустили 16 вертольотів, розповідає командир льотної машини Євген. Показує окуляри нічного бачення. Такі на озброєнні української армії з’явилися 3 роки тому.

Євген, командир вертольоту МІ-8: «Це є польський захисний шолом ПНЛ-3 називається. На ньому стоять окуляри нічного бачення 2-го покоління. Щоб вони почали працювати льотчику потрібно опустити їх, вони стають на рівні очей.»

На рівненський полігон льотчики прибули 3-го травня каже начальник армійської авіації ЗСУ Ігор Яременко. Сьогодні останній день нічних тренувань.

Ігор Яременко, начальник армійської авіації Командування Сухопутних військ ЗСУ: «Раніше ми могли тільки вдень, або трошки вночі, зараз ми можемо і вдень і вночі і ще й з окулярами  нічного бачення це дає можливість нам проходити ПО противника на максимально низьких висотах, що дозволяє льотчикам повертатися живими.»