Масова загибель риби у ковельському водосховищі не пов’язана з проведеним раніше зарибленням водойми

14:22, 13 тра. 2019
 
Масова загибель риби у ковельському водосховищі не пов’язана з проведеним раніше зарибленням водойми

Старший державний інспектор Волинського рибоохоронного патруля Андрій Неридько розповів: загибель риби у ковельському водосховищі, яку спостерігали в другій половині квітня, не пов’язана з проведеним раніше зарибленням водойми.

Місяць тому працівники рибоохоронного патруля запустили у Ковельське Водосховище 1200 кілограмів карася та коропа. На зариблення водойми витратили з міського бюджету 50 тисяч гривень – розповів міський голова Ковеля Олег Кіндер. На початку травня ковельчанин Ігор Базяк виклав до мережі відео на якому видно дохлу рибу.


Після мору риби на водосховищі в ковельській міжрайонній лабораторії ветеринарної медицини провели дослідження. Його результати озвучив журналістам Суспільного інспектор Волинського рибоохоронного патруля Андрій Неридько. Каже: з зарибленням водойми загибель риби не пов’язана.

Андрій Неридько, старший державний інспектор Волинського рибоохоронного патруля: «На сьогоднішній день є заключення лабораторії. За їхньою версією, основна причина — це нестача кисню у воді. Як варіант — могло би бути якісь скиди, але аналізи лабораторії цього не підтвердили. Зараз пройшли дощі — це якби природна аерація. Якщо після вода збагатиться киснем і після цього риба не буде гинути, то це й покаже, що була нестача кисню.»


Інспектори рибоохорони обстежили район водосховища де спостерігалась масова загибель риби, вверх по течії річки Турії, каже Андрій Неридько. Мору риби там не виявили.