У Ковелі змагаються авіамоделісти

14:35, 11 тра. 2019
 
У Ковелі змагаються авіамоделісти

У Ковелі стартували змагання авіамоделістів Волині серед школярів.   Вихованці гуртків технічної творчості з різних міст та районів області (всього 9 команд)  керуватимуть літальними апаратами в п’яти залікових класах моделей -  від метальних планерів, які літали у закритому спортзалі, до швидкісних радіокерованих літаків та точних моделей-копій, розповів головний суддя змагань Андрій Музичук.

«Категорії моделей в нас — це метальні планери (молодші школярі), моделі швидкісні, пілотажні, моделі-копії та моделі повітряного бою», - говорить Андрій Музичук.

Цього року участь в обласних змаганнях юних авіамоделістів вперше братимуть школярі з Києва — гуртківці Центру творчості дітей та юнацтва Святошинського району столиці. 

«Это моя модель копия Фокер Д-7. Это один из лучших скоростных истребителей первой мировой войны. На них летали в Германии. Мы старались сделать все очень точно. Пилоты всегда летали в шарфиках, потому что им было очень холодно», - каже учасниця змагань Владислава Соболькова (м. Київ). 

«Ці змагання показують те, що авіамодельний спорт на Волині розвивається на належному рівні. Тим більше ,що сьогодні авіація потребує нових ідей. А вони саме народжуються в головах учасників таких змагань», - говорить заступник директора обласного Центру науково-технічної творчості Іван Цимбалюк.