Соціальні працівники допомагають одиноким підготуватися до свята

13:44, 25 кві. 2019
 
Соціальні працівники допомагають одиноким підготуватися до свята

На території області соціальні робітники перед святами наводять лад у оселях та на городі своїх підопічних. Тетяна Дунець 19 років працює у сфері надання соціальних послуг у Ківерцях. Прибирає у хатах, приносить продукти та порається на грядках.  Великдень, розповідає жінка, період особливої підготовки.

Тетяна Дунець, соціальна робітниця: «Поки вікна повимиваєш, поки тюлі почіпляєш, поки усе перестелиш. Маю 15 людей. 13 хат».

Тетяна Дунець до кожного з підопічних навідується тричі на тиждень. Ківерчанка Марія Табала каже, що сама не впоралась би із усією передсвятковою роботою. 

Марія Табала, ківерчанка: «І прибирання, і в городі, посадили картоплю,  і братики. І продукти принесе. В поліклініку за рецептом я вже не ходжу, бо не дойду».

На обійсті та в хаті Ніни Сидорчук вже прибрано. Жінка, якій незабаром виповниться 85-ть років, сама спече паску. Каже:  сьогодні соціальна робітниця, яка приходить до неї упродовж 15-ти років, купила необхідні продукти.

Ніна Сидорчук, ківерчанка: «Сьогодні і молочка мені принесла, і хліба мені принесла. Вона мені багато помагає, бо я тепер на ноги не можу ходити. Я маю дві курочки. І вони мені кожний день несуть яєчка. Отак я собі назбираю».

 Заступниця директора Ківерцівського районного терцентру Ірина Кочетова розповіла: генеральне прибирання у кожній оселі соціальні робітники проводять двічі на рік.

 Ірина Кочетова, заступниця директора Терцентру «Надання соціальних послуг» Ківерцівського району: «Перед святами дуже багато роботи в наших соціальних робітників.  Вони повинні провести в кожній хаті генеральне прибирання приміщення,  впорядкувати прилеглу територію. Навести порядок так, як в себе удома».

 Ірина Кочетова каже, що у Ківерцівському районі на соціальному обслуговуванні перебуває понад 1700 мешканців. Різні види соціальних допомог надають 65 робітників.