Луцька школярка отримала золоту медаль на міжнародній олімпіаді з екології

19:34, 22 кві. 2019
 
Луцька школярка отримала золоту медаль на міжнародній олімпіаді з екології

   Золоту медаль за перемогу у Міжнародній олімпіаді з екології привезла лучанка Софія Золотопупова з Республіки Кенія. Це  - одна із двох золотих медалей, які здобули українці на 9-й міжнародній оліміпаді “The Golden Climate Olympiad”, яка проходила в Найробі.  Ще один переможець – одинадцятикласник із Києва Данило Коваленко. Він та Софія Золотопупова також вибороли гран-прі Олімпіади. Однокласниця Софії Золотопупової, школярка Юлія Лопачак розповідає, як три дні тому зустрічали переможницю. Каже: встали о 4-й ранку, аби встигнути на залізничний вокзал Луцька до прибуття потяга зі столиці.

 Юлія Лопачак, однокласниця переможниці: «Було дуже багато людей. Навіть директор прийшов, завучі.  Ми були раді, що Софійка прославила нас на весь світ.  Всі в неї вірили, але вона перевищила всі наші очікування. Ми її дуже любим і дуже раді за неї.

 

Софія Золотопупова розповідає: знання англійської мови – було одиним із її «козирів» на Міжнародній олімпіаді в Кенії. Розповідає, як минало випробування.

Софія Золотопупова, переможниця Міжнародної олімпіади: «Конкуренція на різних секціях була різною, в моїй секції робіт було найбільше. Загалом було учасників понад 500, але робіт 230, бо деякі виконувались групами людей. Компонентом дуже важливим була англійська мова, тому що в більшості учасників була англійська на моєму рівні або краще, але були й такі, кому було більше проблем, їм було важко відповідати на питання і їх оцінки тому були нижчі.

Любов Сичук, вчителька англійської мови : «Вона дуже багато зусиль  приклала до цього, ми їй звичайно допомагали. І результат - ідеальний. вона навіть тренувалася виступати перед нашими дітьми і діти були в шоці наскільки вона оволоділа цією термінологією.

 Допомагала готувати проект, який дівчина представляла на олімпіаді,  вчителька Галина Ягенська. Педагогиня каже: її учні уже були переможцями Міжнародних олімпіад.

 Галина Ягенська, вчителька біології, заслужена вчителька України: «Займалась вона своєю науковою роботою 2 роки, основну ділянку роботи під керівництвом викладачів університету - Катерини Сухомлин. Тематика роботи досить цікава- як розповсюджені паразити, які небезпечні для людини і домашніх тварин на Волині і заходи щоб попередити зараження тварин 36.49 стик 37.02 їй дуже сподобалось готувати саме постерні проекти. Їй допомагала вся наша команда. І ще ми спирались на досвід тих, хто брав участь у попередніх олімпіадах.»

 В Африці школярка провела тиждень.

 Софія Золотопупова, переможниця міжнародної олімпіади: «Не могла повірити, що їду на інший континент  це неймовірно круто. В нас були екскурсії дуже цікаві, ти можеш побачити тварин які дуже цікаві в національних парках, як вони живуть і флора і фауна настільки різне, це одне подивитись на фото, а інше побути там і відчути це все.

 Софія Золотопупова розповідає: завдяки перемозі на Всеукраїнській олімпіаді з екології її перебування на міжнародному конкурсі оплатила держава. Ця перемога. Продовжує дівчина, допоможе їй при вступі у виш.